Hogyan lehetséges ez?
10 éves koromig ektomorf voltam 10 éves koromtol 12 ig mezomorf 12-14 ig ektomorf most pedig 14 től 16 ig mezomorf és endo keveréle .
Hogyan lehetséges ez?

Hülyeséget mondasz, ilyen nincs. Olyan, minhta azt mondanád, hogy ettől eddig ázsiai voltál, aztán afro ma meg fehér vagy.
Lassul valamennyit az anyagcsere általában a korral, de te max nem tudtad eldönteni magadról, hogy melyik is vagy, éles határok és egyértelmű alkatok különben sincsenek javarészt.

Pedig én is pont így voltam!
Általános iskolában ektomorf voltam, kilátszottak a bordáim, aztán meg mezomorf lettem a középsuliig meg még utána egy darabig, de egyre inkább endomorf kezdke most meg lenni!

Khm...ezek az alkatok nem azt jelentik, hogy mennyi izom és zsír van rajtad, hanem az ezek felépítésére vonatkozó, főleg anyagcsere eredetű hajlamodat. Egy extrém endo is lehet csontsovány és egy extrém ekto is lehet 160 kilós hájas, kórosan elhízott ember, életmódtól függ.
Fiatalabb korban pedig gyorsabb az anyagcsere, általában többet is mozog az ember, így jóhogy ebbe a korosztályban több nyurga emberkét találunk, mint a felnőttek felé haladva.
Hát pedig elhihetitek hogy igy volt
Egyik évben nem tudok hizni bármit csinálok a másikban pedig egy pohár viztől is meghizok.

Nekem mondtad?
De az enzimaktivitásaid, amik a szintézist és metabolizmust befolyásolják, ugyanolyan adottságaid, mint a szemszíned. Ezeken hétköznapi módszerekkel nem sokat tudsz változtatni.
Persze befolyásolhatod az emésztést, a felszívódást, a hasznosulást stb., az egész fejlődésed nagyon sok tényezőn múlik, de van egy alap adottságod a fejlődésre ami sok mindenből jön össze, ez pedig javarészt genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!