Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehetséges ez?

Hogyan lehetséges ez?

Figyelt kérdés

10 éves koromig ektomorf voltam 10 éves koromtol 12 ig mezomorf 12-14 ig ektomorf most pedig 14 től 16 ig mezomorf és endo keveréle .

Hogyan lehetséges ez?

2013. dec. 17. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hülyeséget mondasz, ilyen nincs. Olyan, minhta azt mondanád, hogy ettől eddig ázsiai voltál, aztán afro ma meg fehér vagy.

Lassul valamennyit az anyagcsere általában a korral, de te max nem tudtad eldönteni magadról, hogy melyik is vagy, éles határok és egyértelmű alkatok különben sincsenek javarészt.

2013. dec. 17. 20:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Hogy lehetséges? Sehogy.
2013. dec. 17. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Pedig én is pont így voltam!

Általános iskolában ektomorf voltam, kilátszottak a bordáim, aztán meg mezomorf lettem a középsuliig meg még utána egy darabig, de egyre inkább endomorf kezdke most meg lenni!

2013. dec. 17. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Khm...ezek az alkatok nem azt jelentik, hogy mennyi izom és zsír van rajtad, hanem az ezek felépítésére vonatkozó, főleg anyagcsere eredetű hajlamodat. Egy extrém endo is lehet csontsovány és egy extrém ekto is lehet 160 kilós hájas, kórosan elhízott ember, életmódtól függ.

Fiatalabb korban pedig gyorsabb az anyagcsere, általában többet is mozog az ember, így jóhogy ebbe a korosztályban több nyurga emberkét találunk, mint a felnőttek felé haladva.

2013. dec. 17. 20:56
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát pedig elhihetitek hogy igy volt

Egyik évben nem tudok hizni bármit csinálok a másikban pedig egy pohár viztől is meghizok.

2013. dec. 17. 20:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Mondom, anyagcsereingadozás, meg szerintem elég nagy része pszichés csak. Kíváncsi volnék, hogy ha edzettél volna tömegnövelő étrend mellett konstans ugyanolyan életmódbeli tényezőkkel, és vezetve lett volna a fejlődésed, akkor konkrétan mennyivel tért volna el az idő-testtömeg grafikonra húzott görbe az egyes időszakokban.
2013. dec. 17. 21:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Mikor nem.tudtam hizni töbet ettem kétszer mint most csak akkor boxoltam .
2013. dec. 17. 21:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Hízáson izomgyarapodást értesz? Ne is csodálkozz, önmagában a boxtól nem fogsz izmosodni, főleg nem zsenge kis tizenéves testtel.
2013. dec. 17. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Ömm ezekkel a dolgokkal vitatkoznék. A csontozat az nem befolyasolhato, de az emesztes gyorsasaga az igen.
2013. dec. 17. 21:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem mondtad?

De az enzimaktivitásaid, amik a szintézist és metabolizmust befolyásolják, ugyanolyan adottságaid, mint a szemszíned. Ezeken hétköznapi módszerekkel nem sokat tudsz változtatni.

Persze befolyásolhatod az emésztést, a felszívódást, a hasznosulást stb., az egész fejlődésed nagyon sok tényezőn múlik, de van egy alap adottságod a fejlődésre ami sok mindenből jön össze, ez pedig javarészt genetika.

2013. dec. 17. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!