Van a proteineknek mellekhatasa? Ez egy komoj kerdes akar lenni, erveket szeretnek.
Tudományosan levezetni nem tudom neked, de azért elég vicces, hogy mindig mindenki csak a túl sok proteinért rinyál. Attól senki nem fél, hogy a kevés proteintől milyen bajaid lesznek, mert lesznek. Ugyanez a helyzet a vitaminokkal. Jaaj ne szedjél vitamint mer túladagolod, ja és a hiánya ? arról miért nem beszélünk?
Nevetséges ez a k**va világ, de tényleg. A szülők előbb elfogadják azt, hogy a fiuk kipróbálta a drogot meg cigizik, piál, de ha egészségesen kezd kajálni rögtön b***ogatják. Ez most nem ellened szól kérdező, ne értsd félre.
Nemtudom most mit lehetne mondani, az én szüleim is ilyenek voltak, bár engem nem tiltottak tőle, de folyton riadoztak, h sok fehérjét eszem meg vitamint szedek. Akármit mondtam nekik 2 hét múlva megint sopánkodtak. A legrosszabb az volt amikor jött anyumnak vmi nagytudású kolleganője hozzánk és meglátta a fehérjémet. Egyből elkezdte, h fú szteroid meg ilyen káros olyan káros...
Kipróbálhatod amiket én mondtam, de ezek csak ideig óráig jöttek be, ahogy említettem korábban is:
Protein szó jelentése:elsődleges fontosságú, ehhez képest meg lehet nézni, hogy egy átlag ember mennyit fogyaszt el naponta belőle. Az érték 0 -hoz közeli, mert a virsliben, felvágottban túl sokat nem fogsz találni.
Olvastam olyan rémhíreket, hogy a túlzott fehérjefogyasztás csontritkulást okoz. Na most ez így eléggé zavaros. Abban van igazság, hogy a testépítők étrendje eléggé savasít, mert ugye húsok is és a gabonafélék is savasítanak. De épp ezért van szükség vitaminokra és ásványi anyagokra, mert amúgy a csontokból vonja ki a szervezet ezeket, hogy egyensúlyt tartson fenn. Én a legtöbb testépítőtől mindig azt hallom, hogy a vitamin+ásványi anyag a legalapabb dolog, h meglegyen a kellő mennyiség. De ha már itt tartunk az alkohol mindent odaver ezen a téren szóval ennyi erővel a sör is csontritkulást okoz...
Komoly kérdés, wazze, de egy "ly"-t nem tudsz leírni.
Szomorú, hogy ilyen idióta fiatalok vannak.
A protein = fehérje, NÉLKÜLÖZHETETLEN makrotápanyag, már hogy a pi-csába lenne káros?
Persze, ha túl sokat eszel, akkor esetleg megterheled vele a vesédet, de tudod mennyi a túl sok?
Valahol 5g/ttkg-nál kezdődik, azaz egy 80 kg-os embernél valahol 500 gramm körül, ami kb. 2 és fél kg húsban vagy 16 adag tejsavó fehérje shake-ben van.
Ki az, aki huzamosabb ideig minden nap megeszik ennyit??
Amúgy a víz is káros nagy mennyiségben, fulladást okoz vagy akár a házat is elviheti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!