Hogyan szedjem ezeket a vitaminokat?
Összeállítottam egy saját vitamin pakkot:
-megadaily one plus
-c-500
-Ca-Mg
-omgea-3
Jó az ha így használom őket? Reggel protein-zabos turmixszal lemegy a mega daily one, amikor hazaérek(edzés napokon edzés után c-500, majd az edzést követő kajálással omega-3)edzésnapon kívül egyben c-500,omega-3 kajálás közben, mindennap este Ca-mg lefekvés előtt(elvileg a magnéziumnak van alvást segítő hatása).
Okosabbak mint mondanak erre kombóra? Vélemény? ezenkívül edzés után full mass-t használok dupla adagban. Reggel pedig zab+protein power(power pro).
16/f
Nagyon jó, tényleg, külön gratulálok hozzá, hogy ezt 16 évesen állítottad össze, az én ismeretségi körömben a te korodbeliek nem ennyire tudatosak.
Viszont én a Mega Daily One Plus helyett Daily Vita-Min-t ajánlom, mert:
- ugyan kevesebb a B-vitamin benne, de elnyújtott felszívódású, jobban hasznosul
- 8-szor(!) több benne a D-vitamin (télen főleg hasznos)
- több van benne az ásványi anyagokból, főleg szelénből
- van benne króm (a MDOP-ban egyáltalán nincs)
A C-vitaminból mehet 2x500 mg, a napi grammos mennyiség nagyon hasznos. Árban jobban jársz, ha 1000 mg-os tablettát (tehát nem kapszulát) veszel és eltöröd, felét reggel, felét este eszed meg.
Omega3-ból is mehet 2 (reggel és este), de az is jó ha lenmagolajjal egészíted ki, sokkal olcsóbb (igaz, kevésbé hatásos).
Esetleg még egy E-vitaminra beruházhatsz, ha sokallod a Scitec E-vitaminjának árát, akkor patikában vehetsz olcsóbban is (200 mg-os, 100 db-osakat 1500-1800 Ft-ért meg lehet venni).
Wash:
Ha 1-1 db-ot nézünk, akkor 8-szor annyi van (6,25 mcg vs 50 mcg).
A MDOP-nak 2 a napi adagja, akkor meg már jóval olcsóbb a DV (60 Ft vs 40 Ft / nap).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!