Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig szedjem a vitaminokat?

Meddig szedjem a vitaminokat?

Figyelt kérdés
9hetes terhes vagyok,és most kezdtem el szedni a magne B6-ot,meg a jodid 200at(elevitet is szedek,de azt már másfél hete)Ha valaki szedi még ezeket,attól azlenne a kérdésem hogy meddig szedi?egész terhesség alatt?vagy elég pár hónapig?A magne B6ra meg a jodidra lennék kíváncsi!Még annyi lenne a kérdésem,hogy a vérvételre a kismama könyvet is odakell adnom,vagy csak a beutalót?
2010. jan. 11. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 31 hetes vagyok most. Mikor megtudtam hogy jön a kis tesó, rögtön elkezdtem szedni a folsavat, az elevitet, magnéziumot,c vitamint, és a neo erro folgammát. A folsavat 12.hétig szedtem, a magnéziumot úgyszintén. Az elevitet a szülésznőm tanácsára már nem szedem mindennap, hanem csak 3 naponta, mert az első kisfiam 4540 gramm és 54 cm volt, persze ez nem baj, de jobb azért egy átlagos súly. Amúgy is rendesen étkezek, tehát a vitamin, és a szükséges tápanyag, onnan is jön. Szerintem beszélj az orvosoddal, de 30 hétig mindennap szedj elevitet.

Minden jót. Boldog babavárást!

2010. jan. 11. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A jodidról nem tudok véleményt mondani.

Az elevitet én végig szedtem, most szoptatok, még most is szedem, de a 12. hétig ajánlott. A magne B6-ot pedig a 36. hétig kell szedni. Nálunk a vérvételre csak a beutalót kellett odaadni, kiskönyvet sosem kértek, de azért vittem mindig magammal.

2010. jan. 11. 17:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem.Az elevitet én is mindennap szedem,meg fogom is valószínű,csak a magne B6ot nemtudtam hogy meddig kell szedni,mivel napi 3at kell bevenni,nemgondoltam hogy végig kell majd szednem,de hát vitamin,ártani biztos nem árt:)Köszönöm hogy válaszoltatok:)
2010. jan. 11. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg, a terhesvitaminokat végig a terhesség alatt, illetve már előtte is javasolják és a szoptatás alatt is javasolják. Én most az utolsó hónapban szedem csak 2 naponta, eddig mindennap szedtem. Eleinte ugye nem tudtam normálisan étkezni a rosszulléteim miatt, akkor azért, aztán jött a tél, akkor azért és most már a 36. hétnél tartunk.

A magnéziumot max. a 36. hétig szokták szedni, főleg ha keményedik a pocak.

A jodidot nem tudom, én a Femibiont szedtem, abban amennyi jód volt, annyit, plusszban nem.

A kiskönyvet nem kellett nekem odaadni a vérvételkor, de a táskádba azért tedd bele. Leadni csak a beutalót kellett nekem.

2010. jan. 11. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:
én a gravidát a 12. hétig minden nap szedtem,utána meg már csak minden másnap.a magne b6-ot pedig addig fogom szedni amég az orvos azt nem mondja h már nem kell.de én úgy tdom h a 36. hétig szokták szedni.vérvételre csak a beutaló kell.
2010. jan. 11. 18:50
 6/6 anonim ***** válasza:
vegig szedd, sot meg a szoptatas alatt is!
2010. jan. 11. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!