Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi víz kell?

Mennyi víz kell?

Figyelt kérdés

1.Edzés után a 35gram fehérjét és az 50g szénhidrátot mennyi vizzel kell meginni minimum?

2.Edzés közben is van minimum vagy amennyi jól esik?

3.Egy nap mennyi folyadékot kellene meginnom?

Ezeket azért kérdezem, mert úgy hallottam, hogyha kevés vizzel iszom a fehérjét, akkor a vesék bedobhatják kulcsot.

2013. okt. 29. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Fél liter megteszi

2. Amennyi jól esik.

3. 0,5l minden 10kg-ra. Szóval 6kg-s embernek 3l a minimum.

2013. okt. 29. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:

1. Amennyivel akarod, ha gondolod kanalazhatod is víz nélkül, nem ezen múlik.

2. Edzés közben kéne legalább fél liter, de nekem 1 lemegy.

3. 10 kilónként fél liter az elfogadott. Egyébként a veséknek mindegy, hogy fehérjepor, vagy hús, mindenképp kell nekik a víz, ezért van veseköve minden embernek, aki napi 1 liter alatt iszik.

2013. okt. 29. 15:59
 3/4 anonim ***** válasza:

A vesekő általában nem fehérjétől szokott lenni. Van ilyen, de csak a sokadik a rangsorban, és hajlam is és életmód is kell hozzá nagy mértékben.

Ha kevés vizet iszol alapjáraton, a vese azt egyébként sem szereti, mindegy, hogy mellette mit vagy mit nem csinálsz.

A fent leírt minimum értékeket tartsd be!

2013. okt. 29. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:

1. fél liter

2. 1 liter legalább

3. azt szoktam mondani, hogy ha nem sportolsz akkor is minimum egy hónapban idd meg a saját testsúlyodat arányosan (90kg, 90liter = napi 3liter) Ha sportolsz, akkor pedig minimum másfélszer idd meg a súlyod (90kg, 135 liter = napi 4,5) :D

Így általában betartható még akkor is ha "észrevétlenül" hízol 30kg ot és még mindig ugyanannyit iszol :)

2013. okt. 29. 20:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!