Melyiket hívjuk piramisnak?
Amikor növekvő súllyal kevesebb ismétlést, vagy csökkenő súllyal változatlan ismétlést csinálunk?
+Nekem az a bajom hogy megcsinálom az első sorozatot 12 ismétléssel, de a következő már csak 8-cal megy, az azutáni meg már csak 5-6-tal. És úgy hogy nem változtattam a súlyon.Ez jó vagy rossz?
A félpiramis micsoda?
De ha olyan súlyt használnék amivel a végén is 12 menne akkor az első vagy 30 lenne :D
A piramis módszereket el tudnátok magyarázni mert nem teljesen értem ahogy le vannak írva a neten.
Olyat válassz amivel 8-12 ismétlés megy.Ez azt jelenti, hogy 1.sorozat:12ism. (pihensz 1-2perc) 2.sorozat..stb.
Szerintem te nem tartassz közben pihenő időt.
igaza van az előttem szólónak pl ha mellezel 80kilóval akkor megcsinálsz 10-et pihensz 1-2 percet megint 10-et utána pihensz stb stb ez mondjuk így 5x10.
ha piramisban akarod akkor 70-be nyomsz 12-t utána pihensz 1-2 percet aztán 80-ba 10-et pihensz utána 90-be 8-at pihensz 100-ba 6-ot ez a piramis.
én pl úgy szoktam
1.50kg kb 15-20 (bemelegítés)
2.60kg kb 12
3.70kg kb 10
4.80kg kb 8
5.90kg kb 4-5
6.100kg kb 2
7.60kg kb 8-10
8.50kg kb 10 vagy amennyi megy minden edzés más és más függ kaja,pihenés lelki állapot tüdő időjárás páratartalom kedv stb stb :D
30 mp. szerintem kevés. Legalább 1 perc legyen, hogy visszaálljon a pulzusod(szálkásításkor szoktak egyesek ravaszkodni, hogy több kalória röpüljön).
De pl. egy csuklyázásnál elég lehet fél perc pihenő, mert kicsi a mozgástartomány, nem fárasztó.
De guggolásnál én legalább 2 percet szoktam pihenni.
Néha rosszcsontkodom, és szuperszettezek lábnál(jól hallottad), na akkor még a 2 percet is kevésnek érzem. :)
Köszi a válaszokat,
pár hónapig én is szuperszetteztem, de nem éreztem annyira a hatását mint az alacsony ismszámmal.
Most már csak havonta 1-2× szuperszettezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!