Most akkor mennyi fehérje van benne?
Sziasztok!
A myproteint nézegettem, de most megakadtam.
Ha elvileg 82%-os tejsavó, akkor valóban 20,5g jön ki adagonként. De akkor mi ez a 19,5g itt?
1 adag = 25g tartalmaz:
Energia: 98.3Kcal / 414.0kJ
Protein (száraz): 20,5 g
Fehérje: 19.6g
Zsír: 1,7 g
Szénhidrát: 1,5 g
Kalcium: 125.0mg
Koleszterin: 0,5 mg
Mi az hogy száraz? Nem értem, mitől esne le 19g-ra?
nem hiszem, akkor az lenne odaírva hogy "natúr" nem az hogy száraz, nem? :D
vagy vízzel elkeverve veszít a tápértékekből? mint a zöldségek ha párolás helyett főzzük. ez csak tipp
Lehet, hogy elég béna ötlet, de nem veszítek vele :D
Nem lehet hogy az okozza a gondot,hogy egy adag 25,és nem 30 gramm?
Tényleg csak tipp amúgy :)
Per 25g:
Energy: 98.3Kcal
Energy: 414.0kJ
Protein (dry basis): 20.5g
Protein (as-is): 19.6g
Fat: 1.7g
Carbohydrates: 1.5g
Calcium: 125.0mg
Cholesterol: 0.5mg
Amikor ezt olvasod, akkor profin jelzik hogy a protein %-os értéke szárazanyagban természetesen magasabb. A fehérjék eredeti állapotukban ca. 6% vizet tartalmaznak (de ez fajtától változhat!), hiszen a levegővel érintkezve vizet vesznek fel. Ezzel a hatással senki nem szokott számolni. Természetesen nem sok, de egy-párt neves márka ezt az értéket is felírja a protein dobozára. Elméletileg totál száraz fehérjepor nem létezik, mindenegyik tartalmaz a levegő által bekalkulált vízzel.
A probléma inkább az ilyen hüly-ítéseknél van (szerintem).
Főleg olyan bugyuta reklám dömping esetében meg végkéép nem, amikor látni, hogy a syngex fehérjét úgy állítják be, mint whey izolátum, vagy egy másik terméknél, amikor a marha stek-nél 350%-kal koncentrátlabb egy beef protein.
Köszi a segítséget!
Akkor inkább számoljak 19g-mal? :)
Igen azzal érdemes számolni.
És ezen ismeretek tudatában a dizájner fehérjék (márkákat direktben nem írok), ahol mint tudjuk a fehérjék mellett ízek esetleges emésztőenzimek, aztán nagyon sok fajta (állagjavító, ízfokozó, stabilizátor, habzásgátló, stb.) adalékanyagok, sőt most már a cukrok legkülönbözőbb fajtája mellett közönséges tejport is kevernek....... nos szóval ezeknél a csili-vili proteineknél, vajon hogyan alakulhat a protein %-os arány?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!