Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szeretnék eljárni súlyzós...

Szeretnék eljárni súlyzós edzésekre egy olyan terembe, ahová többnyire testépítő hölgyek és férfiak járnak, nem díszpintyek, plázacicák. A testépítőktől kérdezem, számíthatok arra, hogy köztetek is meg leszek szégyenítve mint a menő helyeken?

Figyelt kérdés
35 évesen,2 gyerek után 40-45 kg felesleget halmoztam fel és a háziorvosom közölte velem, hogy vagy ledolgozom ezt a felesleget vagy hamarosan gyógyszerekre fogok szorulni. Kicsit messze van a terem, de autóval megoldható távolság. Választhattam, hogy kórházba megyek fogyni vagy magam állok neki itthon. Kerestem egy részmunkaidős állást, hogy a fennmaradó időmben csak a súlyfelesleg ledolgozásával foglalkozzak. A puccos edzőtermekbe nem merek elmenni, mert valahányszor megpróbáltam, elment a kedvem, mert ment a vihogás a hátam mögött, amikor látták, hogy mennyire hajtom magam egy kis gyaloglásnál és dől rólam a víz és zihálok. Nagyon keményen dolgoztam, de a lelki oldalát soha nem bírtam pár hónapnál tovább. Gúnyolódás, gúnyolódás hátán. Pedig ha tudták volna, hogy mekkora kitartás és erő kell egy kövér embernek az ilyesmihez. Amikor csináltam mindig tartósan fogytam és soha nem mulasztottam el egy alkalmat sem, hetente 3-szor jártam le mozogni. Az erőfeszítést többe nézik a testépítő emberek, vagy köztük is csak gúnyolódásra és megaláztatásra számíthatok?

2013. szept. 3. 13:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én sok teremben voltam már, de egyikben sem gúnyolódtak a kövérebbeken. Vagy csak nem figyeltem erre, de én nem láttam ilyet.

Próbálj ki más termeket is, ha meg akad egy-két kocsog debil, azokkal ne foglalkozz.

2013. szept. 3. 13:10
 2/11 anonim ***** válasza:
én egészen pár hónappal ezelõttig mindig is pocakos srác voltam, de mivel mindig én csináltam a legnagyobb viccet a kövérségembõl, ezèrt soha senkinek nem volt ideje gúnyolódni:)
2013. szept. 3. 13:17
 3/11 A kérdező kommentje:
A kérdés kiírója vagyok: kezdek bizakodni a hozzászólásaitok alapján..
2013. szept. 3. 13:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Lesz aki beszól, könnyen el tudom képzelni, ugyan úgy mint bárhol! Viszont a többség nem ilyen, és ha lesznek eredmények, több szép szó lesz mint ami beszólás volt!
2013. szept. 3. 13:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem jártam autóval edzőterembe (egyikre se futja), meg részmunkaidős állást se kerestem (nincs, aki eltartson), helyette vettem egy bringát. 50 kiló súlyfeleslegtől szabadított meg eddig (na jó, a második feléhez diéta is kellett). Eleinte nagy ritkán előfordult, hogy beszóltak, ma már én hagyom le a puccos belvárosi bringásokat még úgy is, hogy velük ellentétben én megállok a pirosnál :) (31/F)
2013. szept. 3. 14:07
 6/11 kovpet ***** válasza:
100%

Én is olyasmit javasolnék, mint az előző. Ha nagy a felesleg, akkor simán tudsz pl egy erős sétával is eredményt elérni. Sőt, amíg edzetlen vagy, addig nem is igen kellene erőltetni magad.

Persze a súlyzós edzés teremben a legkönnyebben kivitelezhető, de ha ennyire zavar mások véleménye, akkor simán tudsz otthon is edzeni. Akár súlyzóval.

Vagy lehetne ajánlani a fegyencedzést. Az egy könyv címe, nem kell megijedni a marketingtől, sima tornagyakorlatok vannak venne (pl fekvőtámasz, guggolás). Csak az benne a nagyon jó, hogy a minimál szinttől fokozatosan nehezít a haladó szintig. Ha jól csalódok a kilétét illetően, akkor #5 is ezt csinálja. Meg én is néha :)

Persze a kaja is nagyon fontos, de gondolom, beszéltél dietetikussal, ha ilyen komolyan rajta vagy az ügyön.

2013. szept. 3. 14:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak egy teremben voltam, senki nem nézett le senkit, mindenki volt egyszer kezdő. Én is sokszor láttam, hogy engem néznek és elég zavaró ,de végülis én is mindig nézek másokat is. Ha kérdésem volt, mindig volt aki tudott segíteni, vagy ha bénáztam odajöttek kijavítani. Ha nem ilyen teremben vagy most, akkor keress másikat.
2013. szept. 3. 14:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen, tervben van a dietetikus is, 10-ére adott időpontot. A háziorvos ajánlott egyet szerencsére.
2013. szept. 3. 17:19
 9/11 anonim ***** válasza:

én pl.ide jártam,kövérként kezdtem,de senki nem szólt be,nem gúnyolódtak,mindenki csinálta a dolgát,és kész.a pultosok is normálisak.

[link]

2013. szept. 3. 17:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Én kulturált edzőterembe járok és senki sem gúnyolódik a másikon.
2013. szept. 3. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!