Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fegyencezdéssel kapcsolatban...

Fegyencezdéssel kapcsolatban merültek fel bennem kérdések. Segítség?

Figyelt kérdés
Új vagyok itt, most kezdtem el foglalkozni a könyvvel, de ezelőtg már egy évig kondiztam. Tehát van rajtam némi izom. Most viszom diétáznom kell, napi 35 percet kocogok, és célom, hogy a diéta alatt minél kevesebb izmot veszítsek. Itt merül fel a két kérdésem: 1. Mivel már rendelkezek némi izommal, így kezdésre próbaszerűen megcsináltam a szűk fekvőből a haladó szintet. De ahogy a könyv írja, legjobb ha végigmegyek a többi lépcsőn is. Azt hiszem a 3-as számú edzéstervet néztem ki, ami minden nap edz egy izomra. Ebbem én úgy változtatnék, hogy a kezdeteknél napi 2 izomra"edzenék" (ha edzésnek lehet nevezni az első lépcsőket) így nem 6, hanem 3 hét alatt érnék a szintemre a fekvőből. Utána visszaállnék a könyv àltal ajánlottra. Csak félek, hogy a 3 hét alatt izomot fogok veszteni. Erre esetleg valami ötlet, hogy oldjam meg? A másik kérdésem az ismétlésszàm lenne. Meg vannak adva ezek a kezdő-félhaladó-haladó szintek. Mondjuk az egyik lépcsőnél ott van, hogy kezdő szint, 1x5. Akkor én most megcsinálom az 5 ismétlést, és ennyi volt az egész hétre az edzésem? Nem kevés ez? Vagy ha elsőre megvan akkor ugorhatok rögtön még aznap a középhaladóra? És ha nem tudom megcsinálni elsőre az 1x5-t akkor addig próbálgassam, amíg nem megy? Kicsit össze vagyok zavarpdva, ezért fordultam ide. Ja és még egy: amiket a könyv megad az az edzésterveknél ismétlés szánok, az mire vonatkozik? Előre is köszi, és bocs a sok hülyeségért, de én tényleg nem értem.

2013. aug. 31. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:

szájbarágósan le van írva, hogy a legelejéről kell kezdeni, és hogy miért.

nyugodtan csapj bele a közepébe, aztán ne csodálkozz hogy nem fognak a későbbi lépések menni

amúgy meg olvasd el mégegyszer a könyvet nyugodt körülmények között alaposan, és kb minden kérdésed meg lesz válaszolva

2013. aug. 31. 10:24
 2/5 anonim ***** válasza:
ha már egy éve kondizol, és van rajtad annyi izom, hogy megy a szűk fekvő haladó szintje, de most diétázol és a kondit is abbahagyod... akkor a homoesztázis miatt 100% hogy fogsz izmot veszíteni, mivel ha eddig azok az izmok azért nőttek, mert nagy súlyokat emelgettél, de most ezt abbahagyod, akkor nem használod őket, és ha nem használod őket, akkor az új körülményekhez fognak alkalmazkodni, és lehet, hogy egy szűk fekvő nem elég a megtartásához.
2013. aug. 31. 12:26
 3/5 Sága ***** válasza:

Nekem az a véleményem,hogy:

-nem kell az elejétől kezdened,én se ezt tettem és már 2 mesterlépés megvan,nemsoká a harmadik is.

-mivel van edzős előéleted,ezért az inak,izületek már nagyából jók,csak azért lassan haladj,mert a calisthenics más mint a kondi(én is kondiztam 3 évet mielőtt nekikezdtem)

-izmot szerintem is fogsz veszíteni egy keveset,(én 5cm-t buktam a mellemből,fél év múlva visszajött 3cm)mivel diétázol,meg a saját testsúlyos edzéshez nem izomméret,hanem inkább erő kell.(ezért nem kell lepontozni)

-ja a szériák én alapból 3 szériával kezdtem minden gyakorlatot,mert az 1,2 nagyon kevés,de van hogy 5 szériát is csinálok egy gyakorlatból.

-ha a veteránt akarod csinálni(6 nap edzés,1 nap pihi,de ez KÖTELEZŐ),akkor az alap gyakorlatokhoz tegyél kiegészítőt.Pl:

-húzódzkodás felső fogással vállsz. 5x/vagy min 3x

-húzódzkodás alsó fogással vállsz./szűken 5x/vagy min 3x

-törzsemelés fekve/hiperextenzió 3x/5x

ha akarsz még és van otthon súlyzód,akkor mehet még pl fűrészelés,döntöt törzsű evezés stb.

Remélem segítettem ha van még kérdésed,akkor írj privátba ha tudok segítek.

Kajálással kapcsolatban meg ajánlanám Montezt ha kell valami ő vágja az ilyen edzés mellé mit egyél stb kérdéseket.

2013. szept. 1. 09:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, tehát az alap húzódzkodó edzésem után még csináljam az általad leírt a változatokat? Illetve annyi lenne a kérdésem, hogy a diéta kiatt minden nap kocogok 5-6 km-t (35percet) ezt a vasárnapi pihenőnapon hagyjam ki?
2013. szept. 1. 18:30
 5/5 Sága ***** válasza:
Szerintem igen,de pl futni se jó minden nap ha betonon vagy aszfalton futsz.Azt szokták mondani,hogy 2 naponta jó futócipőben egészséges.Amugy a heti 1 teljes pihenönap kötelezö.
2013. szept. 2. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!