A zabpehely tejjel teljesen felesleges?
hátránya:
a tej tele van cukorral (tejcukor, ami ráadásul nehezen emészthető) és zsírral, ezért hizlal
tele van allergén anyagokkal, én például kazein (tejfehérje), béta-laktoglobulin (tejfehérje) és laktoz érzékeny is vagyok...
.....
előnye: ásványianyagok, a tejfehérje nagyon jó minőségű fehérje jo aminosav profillal
... szerintem fölösleges tejet inni.. pénzkidobás
Jobban megdobja miatta a zab az inzulinszintedet.
"akkor a zabpehely tud "érvényesülni" a szervezetembe?"
Fejtsd ki. A zab, a tej olcsó éhező kaják. Nem fogsz éhen halni, ha ilyeneket eszel. Tehát igen, ennyit fog érvényesülni.
Egyébként 1 valaki mondta neked, hogy a tej egészséges és jó: a tejipar, és konkrétan akit a tejipar pénzel/oktat, vagy ilyen forrásokból tanul.
Én is követ kérek, mert a vizes zabpehelytől már herótom van, így jól megkakaózom, szigorúan cukrossal, és úgy :D Mondjuk én abszolút nem vagyok példaértékű e téren, mert gyári hibás vagyok, és nekem már úgyis minden mindegy :D Olcsó kaja kell, ez van.
Szóval én azt mondom, ettől függetlenül is, hogy mindenki a céljaihoz mérje azt, ahogy él. Ha nagy eredményt akar, akkor nincs apelláta, de ha nem, akkor jobban belefér a csalás, de persze az eredmény sem lesz olyan jó, akár egészségügyi szempontból. De az általunk elérhető orvos- és táplálkozástudomány még nem ad egzakt választ mindenkinek a teljesen egészséges élethez.
Kövezzetek meg, szép horgasorrú hagyomány:
Én baracklekvárral imádtam nagyon. Nem csak reggelire, reggelire volt hogy natúr ment. Víz nélkül, egy kis mákkal. Egyetemi előadásokon a zab nem is tűnik száraznak..
Alkattól függ.
Én napi 1 litert is megihatnék, mert (valszeg) sosem híznék el.
Én a zabot tejjel iszom, napi 2 deci amúgy sem tragédia.
Ha endo vagy, akkor kérdéses inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!