Az hoz gyorsabb eredményt amikor edzés után nyújtok vagy amikor nem?
Mert valaki azt mondta nekem hogy ha edzés után nyújtok akkor elveszik minden amit azelőtt csináltam és nem lesz semmilyen eredménye.. Azt szeretném kérdezni hogy ez igaz, vagy nagy hülyeségeket mondott az illető nekem?
és még annyit hogy ha másnapra mindenképpen kell lennie izomlázamnak?
Kell nyújtani, ezzel nem veszik el az edzés eredménye, sőt!
Az izompólyákat rugalmasan kell tartani, hogy tudj fejlődni.
Igen, elvesznek bizonyos mikrorepedések, amiket az edzés során sikerült létrehoznod. Mondhatni egymásra fordulnak a nagyon apró, vékony izomszálak, gyakorlatilag eltünteted ezzel azt, amit edzésen elértél... az elején ugyanez, csak fordítva. Szóval sokkal de sokkal nehezebb lesz létrehozni ugyanazokat a repedéseket, mint nyújtás nélkül.
És azt gondolom te is jól tudod, hogy kevesebb repedés >> kisebb tápanyagfelvétel >> lassabb fejlődés, ergo kisebb izmok.
Igen, mindenképpen kell izomláznak lennie. Ez a jelzés, hogy jól csináltad az edzést. A túledzés más téma, ott steril gyulladások jöhetnek/jönnek létre a testedben, a hajlatoknál. Az izomláz jelenti azt, hogy a szervezeted készen áll a tápanyagfelvételre és hogy az adott izomcsoportra irányuló edzésed tökéletes volt. Se túl kevés, se túl sok.
Gondolom csináltál már komolyabb lábedzést, na akkor tudhatod, milyen érzés, ha jól csináltad. ;)
Ekkora baromságokat nem kellene leírni bakker. Nem tünteti el a repedéseket a nyújtás és nem is kell izomláznak lenni!
Az izomláz nem feltétele a növekedésnek, fejlődésnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!