Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzem a hátam, mégsem érzem....

Edzem a hátam, mégsem érzem. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Amit csinálok a hát edzésére

- Kábeles evezés

- Mellhez húzás széles fogással

- Nyakhoz húzás hátgépen

- Fűrészelés

ezt a négy gyakorlatot csinálom jelenleg hátra, koncentrálok hogy a hát mozogjon mégsem tudok izomlázat csinálni, a karjaimban viszont érzem, hogy megmozgattam.

Mit csinálok rosszul? Köszönöm. 20/f

2013. aug. 8. 22:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Hmm... élőben kéne megnézni,lehet,hogy nem nyomod ki eléggé a mellkasodat pl.

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. aug. 8. 23:13
 2/7 anonim ***** válasza:
A karjaidban érzed, hogy megmozgattad a hátad? Ez elég érdekes. :-) A kérdés, hogy gyakorlat közben érzed-e, hogy dolgozik. Ha igen, akkor nem probléma az izomláz hiánya, mert az nem feltétele a fejlődésnek. Ellenben ha nem érzed, hogy dolgozik, akkor visszább kéne venni a súlyból, mert nem tudsz eléggé a hátadra koncentrálni.
2013. aug. 8. 23:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogy az előző írta, visszább kell venni a súlyból, és akkor jobban tudsz koncentrálni hátra. Húzódzkodásnál én sem érzem igazán, de mikor egy függőleges korláthoz húzom magam, és az egész testem egyenes úgy, hogy 60 fokos szöget zárok be a talajjal, és húzom előre magam. Na ekkor már érzem teljesen a hátamat, másnapra jön is az izomláz.
2013. aug. 9. 00:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem koncentrálsz rá eléggé és valószínű, hogy csak karból dolgozol, nem kíséred hátból a mozgást, nem nyúlik meg rendesen a lat. Ezt nem lehet így leírni, mutatni kellene. De az is nagy hiba nálad, hogy sok a gépes gyakorlat. A hát tömegét is a szabad súlyos gyakorlatok adják meg igazán, a csigás gyakorlatok csak kiegészítések legyenek. Tehát egy húzódzkodás, felhúzás, evezés kombó sokkal többet ér. Szerintem.:)
2013. aug. 9. 06:48
 5/7 Szergej55 ***** válasza:
Ügyelj a végrehajtásra, csökkentsd a súlyt, érezd a megnyúlást és nem lesz gond. Ja, és néha iktass be egy jó kis felhúzást! :)
2013. aug. 9. 10:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt hiszem tényleg visszább fogom venni a súlyokat, bízom benne, hogy úgy talán sikerül jobban rákoncentrálni.:)
2013. aug. 9. 14:02
 7/7 anonim válasza:

''Montez: Tehát egy húzódzkodás, felhúzás, evezés kombó sokkal többet ér. Szerintem.:)''

A felhúzás és az evezésben egyetértek, de ha a mellhez húzásnál nem érzi a hátát, akk a húzózkodásnál(feltételezzük h kezdő a kérdező és 10-12nél sokkal többször nem húzza ki magát), hogy fogja érezni a hátát?

2014. jan. 26. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!