Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 13 évesen a fekvő támasztól...

13 évesen a fekvő támasztól lehet maradandó sérülésem?

Figyelt kérdés
Én 13/f vagyok 175-180cm kb.65kg.Ilyen adatokkal minden 3 napi 150 fekvőtámasztól lehet baj a csontjaimmal?Azt olvastam ilyen korban ezt kell csinálni testépítésként de szerintem ilyen súllyal azért nem biztos hogy jó.Amúgy nem vagyok kövér ektomorf alkat vagyok szóval feltételezem ez a súly már tartalmaz izmot is.A fekvőtámasztól nő a mellizmom,mert a testem rendben van széles a vállam,a csípőm keskeny,a hasam kezd kockásodni a karom is vastagabb mint az átlag de azt nem nagyon látom hogy a mellizmom nőne,pedig évfolyam társam már sok éve úszik és neki széles melle van,szóval a fekvőtámasz ezt növeli? Ha nem írnátok gyakorlatot amitől ez sikerülne és nem lenne maradandó károsodásom.(Ne a fegyencedzést hanem konkrét gyakorlatot mint mondjuk a fekvőtámasz)
2013. aug. 3. 19:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha fekvőtámaszozol, akkor izmos leszel. Ez rettenetesen nagy sérülés, szerintem ne kockáztasd az életed fekvőtámasszal. :D
2013. aug. 3. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Semmiféle bajod nem lehet, viszont növeld a nehézséget. Tedd fel magasabb helyre a lábadat például. Valamit csinálj hasonló saját testsúlyos gyakorlatokat: guggolás, felülés, lábemelés, húzódzkodás és társaik.

A csontoddal semmi sem lehet, ha mégis fájdalmat érzel lehet valami szalagod húzódott meg. Ilyenkor pihentesd, illetve vegyél vissza terhelésből. (tapasztalatból mondom, hogy nagyon nem jó ha folyamatosan rásérülsz). Ha izületed fáj (gondolok a könyökre) akkor vegyél könyökgumit és használj lóbalzsamot, perskindolt (szerintem gyógyszertárban simán megtalálod mindkettőt, vény nélkül).

A fekvőtámasz a mellizmot, a tricepszet és a váll izmatit terheli elsősorban. Ennél nemigen találsz jobbat ;) Ha lenéznél a konditerembe, akkor ezeket a gyakorlatokat javaslom mellezéshez: Áthúzás, tárogatás, fekvenyomás, 35°-os padon fekvenyomás.

Te is kezdj el úszni! Nagyon pakolja az izmot, de a legkíméletesebb mozgásforma az izületekben. És jól ki is lazít ;)

2013. aug. 3. 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:

"Nagyon pakolja az izmot"

Azért ne essünk túlzásokba. Az úszást az aerob feléről kéne ink. megközelíteni, mint izomtömegnövelés-funkcióval :)

2013. aug. 3. 20:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Egyébként három évig úsztam de a hatását így hogy megnőttem nem látom.A fekvőtámaszt a izmok növelésére akarom használni mert a fizikumom jó.Szokott fájni a karom de az csak izomláz mert 2 nap múlva elmúlik.
2013. aug. 4. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Hatalmas, dagadó izmaid attól sem lesznek, de egy kis erőnlétet adhat, majd 2-3 év múlva étrenddel, súlyzókkal :)
2013. aug. 4. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!