Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A boxolással, tehetek magamban...

A boxolással, tehetek magamban maradandó sérülést?

Figyelt kérdés

Boxolók, edzők, bírok, orvosok tanácsát kérem:

Sok boxolónak, kertecharcosnak, és más küzdősportot űző embereknek látom, hogy az orra nem úgy áll, ahogy kéne(bocsi ha hülyén fogalmaztam) nem akarok nagypofájú lenni, vagy kérkedni, de nem vagyok egy csúnya srác, és most elkezdtem boxolni(nem most mert kb. 3éve csinálom:D) és most gondolkoztam el rajta hogy engem ez el tudna csúfítani(maradandó sérülést tudnék szerezni ezzel9??

még csinálom ezt a földharcot, jiu-jitsu, meg bírkózok..(azzal lehet maradandó sérülést szerezni)?

Más sportban nem vagyok jó, ezen a éren volt már pár szép eredményem(EB1. hely., világkupa 3/4.hely) ilyenek. és nemtudom most mit csináljak, még nemvolt semmilyen komolyabb sérülésem, de ezen most gondolkoztam el ezen...

Előre is köszönöm a válaszokat(kérem az ilyen humoros megjegyzéseket, beszólásokat kerüljétek, mert ez a döntésem akár befolyásolhatja a az egész életemet!) főleg hogy most vagyok 8.adikos és azon is gondolkoztam hogy, tesi szakra menyjek tovább, vagy matek szakra..(nyilván ha abbahagyom a boxot, akkor nemfogok tesiszakra menni)

!

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!

2012. okt. 9. 18:56
 1/4 anonim ***** válasza:
szted?az a sok ütés nem tesz jót...és ha sokáig műveled még az agyadban is lesz 1 kis maradandó ez az
2012. okt. 9. 19:05
 2/4 aikiboxer ***** válasza:

Hány éves vagy, hogy nyolcadikos létedre EB aranyérmed van? 13 év a versenyzés alsó korhatára...

A legfrissebb tanulmányok szerint mégis van még az amatőr boksznak is agykárosító hatása, de nem több, mint a focinak, ahol egy-egy nagyobb fejelésnél összerázkódik az agy. Szerintem ha nem profi kategóriában versenyzel, semmi bajod nem lesz.

2012. okt. 9. 22:25
 3/4 anonim ***** válasza:
2012. okt. 10. 00:52
 4/4 A kérdező kommentje:

15éves vagyok

késtem két évet az ovodába mert oktberi vagyok meg mert valamiért még egy évig nem engettek:)

2012. okt. 10. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!