Diétázás közben ugyan annyi súllyal edzek? Kajával is gondom lenne mit egyek?
A kérdés adott már diétázni akarok de azt akarom megkérdezni diétázás közben ugyan annyi súllyal edzek-e vagy le kell csökkenteni, ha igen mennyivel? Kajában is gondban vagyok mert 16 éves vagyok és nem tudok úgy kajálni ahogy én szeretnék erre mi lenne a megoldás hogy csináljam a diétát?
Meg azt szeretném hogy kgonként 2g fehérje és 1g szénhidrát napi szinten?
A súlyokból nem veszünk vissza, csak ha tényleg nem megy már, de törekedni kell a nagy súlyokra. Ha visszaveszel jelentősen, akkor izomvesztés lesz, mert a szervezet nem tart fenn feleslegesen nagy izmokat. Tehát erre figyelj!
Írd be a google-ba, hogy szálkásítás tévhitek, lesz ott erre egy jó cikk.
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Tehát nem ártana kicsit több fehérje, persze, ha sok zsír van rajtad, akkor most megfelelő a 2g x ttkg fehérje, mivel a zsír nem kér enni.
Kevés fehérjével egyébként szintén izomvesztés lehet!
Köszönöm szépen a kommentelésedet sokat segítettél nekem :) Akkor marad ugyan annyi súly és még egy étrendet kell össze állítanom amit napi szinten megtudok enni és rendben is vagyok. Mégegy kérdés kb 3 hónapja edzek lehet hogy kevesebb ideje tudom nem a kar a legfontosabb de olyan 28-as volt most meg 35 ez mennyire jóh 3 hónap alatt? Ezzel azt is ki próbáltam hogy kint van egy traktornak a markolója meg további részek +100kg körül lehet ezt edzés előtt minden erőmmel alig bírtam megemelni de akkor is csak 5-10cm-t most meg tök lazán megemelem úgyhogy gondolom a többsége izom lett nem zsír ugye?
De egyébként mennyi idő után érdemes diétázni, én 62-3kg-ról indultam és most vagyok 77-78kg hasam picit nagyobb meg a combom de egyébként más területen nem látok túl sok zsírt. Köszönöm a válaszodat ismét! :)
Szerintem sok zsír ment rád és a karodra is. Naturálban (tehát kox nélkül) havi netto 1 kg izom jöhet és az is csak az első évben kb.
Tehát 3 hónap alatt max 3 kg izom jöhetett rád, a többi zsír lett. A karod is max 1cm tud izomban növekedni. Ez van sajnos, hiába nem fogod elhinni nekem. Keress rá erre google-ban: naturál genetikai potenciálod. Az első találat jó lesz, olvasd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!