Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Help! Mi a teendő olyankor ha...

Help! Mi a teendő olyankor ha a szülők arrogánsak a tápkieggel szemben?

Figyelt kérdés

Szóval a sztori az hogy 15 éves koromban már elkezdtem tömegnövelőzni lévén nagyon vékony vagyok/voltam akkor 50 most 60 kg vagyok 178 cm-rel. Aztán szépen betiltották mert olvastak valami épületes hülyeséget hogy impotens leszek kihullik a hajam tele van mérgező BEVIZSGÁLHATATLan és bevizsgálható anyagokkal és hogy amiket bevizsgálnak azokat eltussolják és lefizetik az ellenőröket mert ez a világ egyik legnagyobb biznisze....A cigihez hasonlítják és azt hiszik hogy a fehérje az kox és hogy pufi izomagy leszek tőle.Mintha az olyan könnyen menne főleg az én alkatommal. Szval a lenyeg az hogy ma ismét rákérdeztem mert legutóbb az volt a kikötés hogy 18 éves korom után tönkretehetem magam.Most megváltoztatták miszerint ha ennyi pénzem van akkor beszállhatok a rezsibe de még akkorse engdik csakha elköltözök. És megint megmagyarázták hogy ez mennyire rossz és több millió a hülye ember aki ezt szedi mert vannak benne olyan anyagok amik azt sugallják a tudatalattinak hogy szedj még.De én viszont így nem tudok fejlődni mert otthon szemét fehérje szegény haszontalan kaják vannak pl minden másodikhéten csirke rizzsel. Az a kérdés szval hogy hogy magyaráznátok meg két teljesen nem hozzáértő embernek hogy a fehérje nem kox és hogy nem hülyeség? Oldalakat légyszi ne linkeljetek mert azok mind hülyék szerintük a testépítőktől meg félnek mint a tűztől és/vagy irigyek. Ne legyen félreértés ez nem szokásos tinilázadás hanem felidegesít hogy mindenki hülye és sosincs igazam meg a hozzánemértés eme foka pl:hogy napi egy parizeres kenyérben elég fehérje van egy napra.

17/F

2013. júl. 15. 19:56
1 2
 11/20 Osynho ***** válasza:

"Szerintem fölösleges olyan szereket szedni, még ha legálisak is, amiktól megnő az ember és nagyobbnak látszik."

Fogalomzavar. A megnövekedett terhelés hatására a szervezet növeli az izomzatot, hogy alkalmazkodjon és túléljen. A növekedéshez tápanyag kell. Szánhidrát zsír és fehérje. A por alakban vásárolt fehérje is ilyen. Kaja. Tehát a terheléstől és a kajától nősz meg. Szóval amit te mondtál, az kb az, hogy szerinted felesleges enni, mert attól megnősz. :) És nem nagyobbnak látszik az illető, hanem nagyobb is, mivel izmot növel.

"De azon a véleményen vagyok, hogy többet ér egy kisebb, gyorsabb és strapabíróbb izomzat, mint egy olyan kigyúrt, amit javarészt a látványért tartanak karban. "

Nem muszáj (és naturálban nem is lehet) kétajtós szekrénnyé "gyúrni" magad. Hogy mi ér többet, az meg egyéni preferencia kérdése.

"emberi szervezetnek mégsincs annyi proteinre szüksége, mint amennyit hírdetnek. Például nincs olyan betegség, hogy proteinhiány."

De van olyan betegség, a neve halál. Normál táplálkozás során valóban nincs szükség annyi fehérjére, mint pl testépítés során, de kemény fizikai terhelés során és az izomzat építéséhez elengedhetetlen (mivel proteinből építi a szervezet az izomzatot).

Egyébként, ha már itt tartunk, olyan sincs, hogy szénhidráthiány. Valahogy mégis a magyar táplálkozás alapja a töménytelen cukor és fehér liszt. Ami viszont bizonyítottan egészségtelen és tök felesleges. Elhízás, cukorbetegség, rossz fogak, megbetegedések sorozata stb stb. Érdekes módon mégis tökéletesen elfogadott a társadalom számára. Szóval jó kis sütikét zabálni a tv előtt, vagy 2 zacskó chipset beverni, esetleg egy tábla csokit megenni teljesen okés. Merthogy az mind kell a szervezetnek, gondolom. Amint a fehérjebevitel kerül előtérbe, megjelennek a rosszalló megjegyzések, hogy kox, meg felfúj, meg impotens leszel. Szerintem vicces. Vagy inkább szomorú.

"És ott vannak a növényevő állatok, mint az elefánt. Csak növényeket eszik, mégis bazi erős izomzata van. A húsevő állatok meg általában rövid távon tudnak néha gyorsabbak lenni. De nem akarom bírálni a proteinszedőket)"

Jujj! Ez azért fájt. :D Gondold át mégegyszer. Annyit segítek, hogy az ember nem növényevő.

2013. júl. 15. 21:05
 12/20 A kérdező kommentje:
Ja meg amugy ha adobozát megmutatnám egy orvosnak és ő helyeselné akkor hülye az orvos mert nem ért hozzá meg biztos nincs mindenráirva :-)
2013. júl. 15. 21:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Mazlitok, hogy nem vagyok gepnel, de szerencsere Osynho remekul tartja a frontot.

Kerdezo, eloszor a racionalis gondolkodas letere kene ravezetni a draga szuloket, csak vannak olyanok, akik nagyon ellenallnak.

2013. júl. 15. 21:12
 14/20 A kérdező kommentje:
NAGYON rátapintottál a lényegre kedves utolsó! Nem csak én hiányolom az ésszerűséget a tetteikben hadd tegyem hozzá. Az élet minden teruletén.de asszem ez ellen már nemigen tehetek.
2013. júl. 15. 21:21
 15/20 anonim válasza:

18/f

Én egy fél éve kezdtem el gyurni.Anyám ovonö , állandoan ugy is kezel és mindenbe bele is szol . Ezért én el se mondtam hogy táplálék kiegészitöt eszek . Mert ùgy se menne bele !ugy hogy Simán tolom a napi 2 adagot sunyiba :-) az ìrásért bocs tab rol īrtam

2013. júl. 15. 22:35
 16/20 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Osynho, köszönöm, hogy reagáltál. Mint mondtam, nem a proteinek ellen vagyok.

Egyébként én is az egészséges táplálkozás mellett vagyok és nem tömöm magam csokival meg cukorral.

Jó rendben van, elismerem, minden mondatom butaság volt. Köszönöm, hogy kijavítottatok :)

2013. júl. 16. 02:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
amúgy én 28 éves vagyok, de anyámék azt hiszik a fehérjeporomra, hogy kakaópor, én meg nem akarom megingatni õket ebben a hitben.
2013. júl. 16. 09:11
 18/20 A kérdező kommentje:

KEdves utolsó előtti!

Egy ilyet én is bejátszottam már!:D Lehet megint at lesz...El szerettem volna kerülni ezt a titkolózást de ha rákényszerítenek..:)

2013. júl. 16. 09:11
 19/20 anonim ***** válasza:
sõt most adtam magamnak egy ötletet, szerezz egy kakaós dobozt és csokis fehérjét rendelj, aztán sunyiban töltsd mindig után.
2013. júl. 16. 09:14
 20/20 anonim válasza:
Valahogy meg kell kerülnöd ezt a problemat, mert aki fanatikusan hülye azon nem tudsz segiteni. Vagy több csirkemellet eszel, vagy elrejted elolük a porodat, ha semmi nem megy, akkor varsz a 18. szülinapodig, es ha ez neked ennyire fontos, akkor elköltözöl. A te testsulyodhoz amugy kb. eleg napi 120-130 g feherje, amit kb. napi 300 gr csirkemellbol be tudsz nyomni (20x3=60) + ami a többi ami az egyeb forrasokbol bejön (tojas, teszta, stb.). Az en szüleim azt hiszik a mai napig hogy az nem igazi izom, ami rajtam van, hanem fel vagyok fujodva a poroktol :D Mint irtam, aki ennyire informaciorezisztens, azokkal nincs mit csinalni. Faterom 110 kilos cukorbeteg, en 75 kilo tömör izom makkegeszseges es en vagyok a hülye :D
2013. júl. 27. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!