Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegnövelő étrendemben...

Tupaccc kérdése:

Tömegnövelő étrendemben tudnátok egy kicsit segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

bevezetőként annyit szeretnék mondani, hogy azelőtt össze-vissza szinten edzettem, így volt eredmény is, de hiába a rendszeres edzés, mivel az étrenden nem volt rendben, ezért elég sok zsírt fel is szedtem. Ekkor állt be a változás, és átálltam a szigorú / pontosan betartott étrendre. Az évet szálkásító diétával kezdtem, mostanra úgy érzem elég zsírt égettem el – 11kg-t.

Szeretnék viszont átálni most a tömegnövelő étrendre. Kiszámoltam a 2g fehérje /kg, 3-5g hidrát / kg értékeket. A szénhidrátokat ahogy többen is ajánlották 3g x testsúly mértékkel kezdem, majd fokozatosan megemelem 5ig. Ez lenne az pontos étrend:

1. 50g zabpehely + 1tojas – 7:00

2. 40g rizs+ 50g csibemell– 9:00

3. 40g rizs +50g csirke + 150g zöldség – 12:00

4. 40g rizs + 100g csirke + 50g rizs – 15:00

17:00 – 18:00ig edés, után 60g whey protein + 40g szolocukor

5. 50g csirke + 60g rizs – 18:00

6. 250g sovány túró + 150g zöldség – 20:00

Ez az én 69 kilómhoz mérve úgy 150fehérje, és 220szénhidrat lenne.

Szálkásítás előtti időszakból maradt még egy jó adag creatin monohydrat. Erről azt írták, hogy hagyjam meg inkább tömegnövelésre. A kérdésem az lenne, hogy ezt a kreatint simán berakhatom az étrendembe, vagy miatta egy-két dolgot át kell csinálnom? Év végén lejár, ezért nem szeretném kidobni, viszont étrendemmel is óvatos szeretnék lenni.

2013. jún. 28. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Szénhidrát lehetne több, de alapvetően jó, bár egyhangú nagyon. Kreatin mehet, ha tudod értelmesen használni (tudod mikor kell mennyit). És remélem van mellette valami jó multivitaminod is.
2013. jún. 28. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Egyhangú igen, de most szándékosan nem írtam szét az egyes variációkat - pl. rizs helyett burgonya, csibemell helyett tonhal, pulyka, sovány marha stb. Amúgy nekem hónapok óta nem gond a mell. Mindig variálom az elkészítés módját, a fűszerezést, így még egyáltalán nincs undor érzetem.

A szénhidrátot fokozatosan emelve ajánlották, az első 1-2hétre gondoltam ezt a szintet, aztán megnövelnem a napi bevitelt 340-re. Ennek már elégnek kellene lennie :-)

A vitaminokat igaz kifelejtettem, de napont megy a multi tabletta + külön 1000mg C-vitamin tab.

2013. jún. 28. 20:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Kreatint doboz szerint gondoltam - 1.hét feltöltés 10g edzés előtt, 10g edzés után, majd a következő hetekben napi 5-5g.
2013. jún. 28. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Tökéletes :D
2013. jún. 28. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!