Tömegnövelő étrendemben tudnátok egy kicsit segíteni?
Sziasztok,
bevezetőként annyit szeretnék mondani, hogy azelőtt össze-vissza szinten edzettem, így volt eredmény is, de hiába a rendszeres edzés, mivel az étrenden nem volt rendben, ezért elég sok zsírt fel is szedtem. Ekkor állt be a változás, és átálltam a szigorú / pontosan betartott étrendre. Az évet szálkásító diétával kezdtem, mostanra úgy érzem elég zsírt égettem el – 11kg-t.
Szeretnék viszont átálni most a tömegnövelő étrendre. Kiszámoltam a 2g fehérje /kg, 3-5g hidrát / kg értékeket. A szénhidrátokat ahogy többen is ajánlották 3g x testsúly mértékkel kezdem, majd fokozatosan megemelem 5ig. Ez lenne az pontos étrend:
1. 50g zabpehely + 1tojas – 7:00
2. 40g rizs+ 50g csibemell– 9:00
3. 40g rizs +50g csirke + 150g zöldség – 12:00
4. 40g rizs + 100g csirke + 50g rizs – 15:00
17:00 – 18:00ig edés, után 60g whey protein + 40g szolocukor
5. 50g csirke + 60g rizs – 18:00
6. 250g sovány túró + 150g zöldség – 20:00
Ez az én 69 kilómhoz mérve úgy 150fehérje, és 220szénhidrat lenne.
Szálkásítás előtti időszakból maradt még egy jó adag creatin monohydrat. Erről azt írták, hogy hagyjam meg inkább tömegnövelésre. A kérdésem az lenne, hogy ezt a kreatint simán berakhatom az étrendembe, vagy miatta egy-két dolgot át kell csinálnom? Év végén lejár, ezért nem szeretném kidobni, viszont étrendemmel is óvatos szeretnék lenni.
Egyhangú igen, de most szándékosan nem írtam szét az egyes variációkat - pl. rizs helyett burgonya, csibemell helyett tonhal, pulyka, sovány marha stb. Amúgy nekem hónapok óta nem gond a mell. Mindig variálom az elkészítés módját, a fűszerezést, így még egyáltalán nincs undor érzetem.
A szénhidrátot fokozatosan emelve ajánlották, az első 1-2hétre gondoltam ezt a szintet, aztán megnövelnem a napi bevitelt 340-re. Ennek már elégnek kellene lennie :-)
A vitaminokat igaz kifelejtettem, de napont megy a multi tabletta + külön 1000mg C-vitamin tab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!