Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagy lustaság, hirtelen mozgás?

Nagy lustaság, hirtelen mozgás?

Figyelt kérdés
Eddig alig mozogtam valamit életemben, ezen szeretnék változtatni, már 1 hete intenzíven napi 4-5 órákat mozgok. (ami egy olyan kocka gyereknek mint én elég megerőltető) Ez annyit takar, hogy amíg bírom-bírom. Egészséges vagy inkább ártalmas ez így hirtelen? Nagyon szeretnék valahogy kinézni, a bicepszemen, hasamon és vállamon hatalmas változást látok, ismerőseim is mondták.
2013. jún. 21. 23:48
 1/9 anonim ***** válasza:

nagy akarásnak nyögés a vége.

még pár hétig bírod,aztán kellemetlen feladattá fog válni az egész,kellemetlen nyűggé.

egy hónap múlva teljesíthetetlen feladattá.

az edzés nehézség és idejét fokozatosan kell emelni,hogy testileg-lelkileg megszokd.

2013. jún. 21. 23:53
 2/9 anonim ***** válasza:

4-5 órás mozgás alatt mégis mit értesz? Testépítésre?

Ez a durr bele nem lesz túl kifizetődő szerintem. Jobb a fokozatosság.

2013. jún. 21. 23:56
 3/9 A kérdező kommentje:

Súlyzózok, felülésezek és fekvőzöm.

Tehát azt mondjátok, hogy eleinte kevesebbet és úgy felfelé haladva egyre többet?

Mellesleg 15/F

2013. jún. 21. 23:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát ezen akkor változtass, mert ez így nagyon nem okés. :D

Túledzed magad, nagyobb is a sérülésveszély, plusz hosszú távon nem fogsz így fejlődni.

Legyen 1-1,5 órás az edzés, de az intenzív. Az első hónapban mindenképpen egy kezdő átmozgató edzést javasolnék és szép fokozatosan haladni.

[link] Itt találsz több féle edzéstervet is.

2013. jún. 22. 00:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, hogy kell beiktatni pihenőnapokat is. Ez is fontos része a fejlődésnek, akárcsak a helyes tömegnövelő étrend. De erről nem fogok itt regényt írni, azon az oldalon mindent megtalálsz.

Egyébként ha otthon edzel, ott is megoldható, persze nem olyan hatékonyan mint egy jól felszerelt teremben.

2013. jún. 22. 00:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon szépen köszönöm :D
2013. jún. 22. 00:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és van nekem töméntelen mennyiségű boka súlyom ezeket hogyan bírnám kihasználni?
2013. jún. 22. 00:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Szívesen. Anno én is elkövettem egy hasonló hibát. Kárba veszett idő volt, de tanultam belőle.

Bokasúlyt? Háát, állóképességet lehet vele fejleszteni (beilleszteni egy kardio edzésbe pl), de erre ne alapozz ha izmosodni akarsz. Én nem bajlódnék vele.

2013. jún. 22. 00:13
 9/9 anonim ***** válasza:
jó vékony lehetsz ha 5 órát tudsz fekvőzni:D
2013. jún. 22. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!