Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erőemelő szeretnék lenni?

Erőemelő szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Nah az a helyzet hogy erőemelő szeretnék lenni (nem testépítő. Célom az hogy minél nagyobb legyen a fizikális erőm, és esetleg erőemelő versenyeken is részt vegyek. Annyit tudok hogy 3 gyakorlat van az erőemelésbe. De milyen edzésterv szerint kell edzeni, és csak azt a 3 gyakorlatot kell végezni ? Nem lessz aránytalan a külsőm ?
2013. jún. 21. 12:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Aránytalan nem lesz, Ha budapesti vagy gyere a Thor gym-be pont jővőhéten indul egy ilyen tanfolyam, mindenképp edző mellett érdemes csinálni,aki figyel a formára és ha megcsináljátok a maxolásokat, ki is számolja helyetted hogy éppen mennyi súllyal kell dolgoznod. Erőemelés alatt nem tudom pontosan mire gondolsz, én a négy alapgyakorlatokról tudok (deadlift,guggolás,fekvenyomás, vállból nyomás), de az elején még lehet másokat is csinálni meg kombinálni, és ezeknek is több fajtái vannak,(elől,hátul guggolás, vagy kettlebell goblet squat stb stb és ez csak a guggolás), az elején ugye nem lesz nagyon nagy a súly és lehet kombinálni aztán majd meglátod. Szerintem keress edzőt.

Én 5X5-ket csináltam amikor elkezdtem amgamtól edzeni még semmit nem tudtam és a formám sem volt jó (ez később edzőnél derült ki, mellesleg most úgy javult 10kg-t a fekvenyomásom hogy nem is szoktam fekvenyomni, [mondjuk ezek még nem nagyon súlyok]).

De googlen ha nagyon keresgélsz biztosan találsz valami jó edzéstervet cikket, mondjuk lehet csak angolul, addig egy random cikk:

[link]

2013. jún. 21. 14:17
 2/3 poiu ***** válasza:

Ehhez edző nem ártana. A neten találsz edzésterveket addig is.

[link]

[link]

2013. jún. 21. 14:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Aránytalan? Nézd meg a különbséget egy erőemelő meg egy testépítő között képen. Annyi.
2013. jún. 22. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!