Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ténleg sokat edzek?

Ténleg sokat edzek?

Figyelt kérdés
15 éves gyerek vok. Fegyencedzés-t csinálok. Azt mondja anyám hogy sokat edzek és ebből baj lehet. Fekvőzök, huzockodok, hasra gyurok, meg ilyenek, ez ilyen másfél egy órát vesz igénybe. Ha lényeges magasságom 181cm sulyom: 59kg. Szerintetek ebből lehet valami baj?
2013. jún. 6. 19:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell érezni, ha sokszor vagy levert/fáradt már nem dobnak fel az edzések akkor lehet picit több pihi, ha birod akkor nincs vele baj, ennyi idősen ezek a gyakorlatok jók, még talán az izületeid is megerősitik rendesen, ami jó.
2013. jún. 6. 19:52
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát engem igazábol csak akkor ver le mikor este 6 után csinálom. Ha napközben csinálom, akkor nem üt le, csak kicsit elfáradok, de utána minden megy tovább. :) De ezektől a gyakorlatoktol, nem lehet komoly bajom?? Persze hosszu távra gondolok :)
2013. jún. 6. 20:36
 3/17 anonim ***** válasza:

Amint valami baja lesz a testednek jelezni fogja, fájdalom vagy fáradtság formájában. Esetleg gyengébb lesz az imunrendszered ilyesmi.Ha az étkezésed rendben van akkor nem lesz semmi szerintem.

Gondolj bele pl 100 éve is sokkal többet dolgoztak fizikai munkát az emberek mint ma és ott pl mindennap menni kellett a földekre mégis bírták.

Én heti 5x edzek 3súlyzós (kettlebell,rúd,sajáttestsúly) 2 küzdősport és semmi bajom, talán jobban is érzem magam mintha semmit nem csinálnék. Van hogy szombat és vasárnap is sportolok az inkább opcionális.

2013. jún. 6. 20:44
 4/17 anonim ***** válasza:

Heti hányszor?

Én heti 7x edzek átlagosan 1 órát.Semmi bajom nincs. Jól megvan csinálva az edzéstervem .

2013. jún. 6. 20:46
 5/17 A kérdező kommentje:
Én ugy csinálom hogy egynap edzek, másnap pihenek. Figyu ha rám hallgatsz, akkor ne edz minden nap. Mert az izmok nem tudnak regenelálodni, és nem fog nőni a karod. Énis azért neme dzek minden nap :) Am egy kis fákdalom van a ball pillangomnál, egyszer megakartam csinálni egy gyakorlatot, és akkor huztam meg, mert nem melegitettem be. Az azota is fáj. Azzal mit lehet tenni? Am annyira nem fáj, csak néha egy kicsit érzem :)
2013. jún. 6. 20:56
 6/17 anonim ***** válasza:
Bemelegiteni nyilván be kell és akkor nincsenek ilyen gondok, meg ki tudja hogy edzett, mennyit nyújtott, le tapadtak-e az izmai éppen mit csinált stb. A testépitésben tényleg érdemes pihit hagyni, azt a sportot jelenleg a korod miatt nem ajánlom 1 évig még fegyencedzést csináld az izületeid miatt, később sem ajánlom, nem túl jó sport. Vagyis pontosabban az nem jó amit az emberek az edzőtermekben csinálnak nem lenne vele baj ha nem így csinálnák az emberek ahogy.
2013. jún. 6. 21:30
 7/17 A kérdező kommentje:
Várj, most nem értettem teéjesen a válaszod. A fegyencedzés a rossz, vagy a kondi?:)
2013. jún. 6. 21:35
 8/17 anonim ***** válasza:

Nem értem ha nyakra eddzek akkor a karom nő???

WTF!?

Szerintem én jobban tudom mit csinálok.

Szerintem meg tudok regenerálódni.

H: tric, mell, váll

K: Gerinc, nyak

Sze:Has,hát

Cs:comb,vádli

P: tric,mell, váll

Szo:has,hát, nyak

V:comb, vádli

2013. jún. 6. 21:52
 9/17 poiu ***** válasza:
Minden másnap jó. Fegyencedzés jó. Ebből nem lesz baj. A helyesírásod nem jó. Ebből lehet még bajod :-)
2013. jún. 6. 22:39
 10/17 A kérdező kommentje:
Igen ez jovolt :D. Helyesirásért, elnézést kérek. Am utolso elötti válaszolo. Mondok egy példát. hétfőn erdzel hasra, kedden combra. Ha guggolsz, akkor a hasizmodat is terheli. Én a helyedben ugy csinálnám, ha kemény edzés, akkor heti 3-szor. Am ha nyakra is gyursz, az megy hátra, válra, és EZT NEM KERÜLHETED EL :)
2013. jún. 7. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!