Fehérjekészítményekről, és annak összetevőiről -hormondúsítottak-e? (Elsősorban Montez és a híres-hírhedt fórumhuszárok véleménye érdekelne)
lol
Mégis melyik fehérjére volt ráírva, hogy hormon van benne, és melyik hormon volt ez? :D Rettentően érdekelne, mert a valaki mesélte, hogy hallotta valaki anyjának a fiától, nem bizonyíték. Kicsit sem.
A DMAA nagyon nem hormon, ebből inkább úgy tűnik, hogy hallasz pár látványos városi legendás meg néhány furcsa szót, és ezeket összekombinálod, miközben az egész edzésvilágról halvány fingod sincs. Na akkor van baj, amikor az ilyenek nem csak kérdeznek, hanem elkezdik azt hinni, hogy ki is jelenthetnek dolgokat. (ez nem rád vonatkozik (még..?), ezt a többinek mondom)
A saját blogomban írtam már a kérdésről, helyspórolás céljából linkelem, ha megengedik...
Ha hormonról kérdezel, és megemlíted a dmaa-t anélkül, hogy jeleznéd, tudod, hogy az nem az, akkor ebből az jön le, hogy nem tudtad. Nem vagyok gondolatolvasó, remélem megérted :D A dmaa-t előbb tették bele a cuccokba, és utána lett tiltólistás. Itt voltam a fórumon akkor is, amikor kitört a hiszti Magyarországon, és akkor is, amikor előtte jópár hónappal jött a hír, hogy Amerikában betiltották. Tehát ide késve érkezett, mint minden, és túl lett lihegve, mint minden.
Amúgy persze jó, hogy kérdezel, ne érezd magad lecseszve, csak igyekeztem megelőzni a már többször előfordult esetet, hogy valaki tudatlanul akarjon messzemenő következtetéseket levonni. Sőt, ha félsz attól, hogy a fehérje nem csak fehérje, vásárolj myprotein terméket, amiről bevizsgálási tanúsítvány elérhető az oldalukon.
Ahhoz az orvoshoz nem tudnál visszamenni megkérdezni? :P
A DMAA-val kapcsolatos tisztánlátás érdekében nem árt senkinek, ha ezt mondjuk elolvassa.
Csak példaként, illóolajban most is megvehető, például itt, de oldalszámra linkelhetném:
Elég sok fehérjekészítményt láttam már, de olyannal még nem találkoztam, amit a gyártó hormonokkal "fokozna". Milyen jó lenne, ha az a "szálló-mondás" amit idéztél az orvostól, konkrét márkát, terméket is mondott volna?!?! Ez a tesitanár sem mondott márkát, vagy terméknevet?!?
Például ezek is teljesítményfokozók amiket a tápkiegbe "csempésznek".....
beta alanin
citrulin malate
arginin
EGCG (zöldtea)
Resveratrol (szőlőmag)
ribose
Aztán mondjuk stressz ellen:
rhodiola rózsa, ginzeng, ashwagandha és shilajit kivonat
Tehát lehetne sorolni teljesítményfokozókat. De ezekkel mi a baj?!?! Mert ez olyan ellentmondásos, hogy mondunk egy gyűjtőnevet teljesítményfokozó és akkor abba "belemagyarázzuk", hogy hormonok?!?! Vagy hoyg is van ez?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!