A HMB-CA hatásos?
Erre gondolok: [link]
Megéri megvenni? Elég sokáig elég lenne és az ára sem vészes. Jelenleg kratint szedek, a preotein pont most fogyott el, azt tuti rendelek innen a Stillmass-tól.
A HMB a Leucin (BCAA) metabolitja. Elvileg minimalizálni lehet vele az izomvesztést, főleg diétázáskor. Intenziv edzés során csökkenti a katabolikus folyamatokat, segíti az izomtömegnövelést. Természetesen ez egy hosszabb folyamat, nem máról holnapra történő változás. Érdemes 3g/adagban használni pl. Myprotein EAA 1kg-os kiszerelés 12.900Ft kiegészítővel összekeverni. Hozzátenni szénhidrátforrást. Használhatod edzés előtti amino és/vagy fehérje koktélba téve. Edzés közbeni folyadékbevitelként. Edzés után attól függően hogy diéta, vagy tömegnövelés van 35-50g magas biológiai értékű protein és 40-50g szénhidrát tartalmú koktélba tedd bele.
Ellenben ha nincs meg az alap tápkiegészítőd, akkor csak erre alapozni értelmetlen dolog.
Hasznos lehet, de csak akkor, ha az étrend, és az alap kiegészítők (fehérje, multivitamin, edzés utánra gyors szénhidrát) megvannak. Ezek után jöhetnek a többi kiegészítők, fontossági sorrendben aminosavak, kreatin, stb.
Én tömegelés alatt nem költök ilyenekre, diétában nagyobb szerepe van, az izomvesztés elkerülése miatt.
Eddig nem tapasztaltam hiányát amikor tömegelés ment. Multivit., fehérje, dextróz, kreatin, halolaj, néha valamilyen energizáló, no meg persze kaja belőve.
Eddig mindig jött a tömeg, ahogy kellett, bár volt, hogy ment BCAA.
Diétában viszont óriási különbség van a formán, ezt észrevettem. Az első diétakor csak karnitin ment, (ennek jópár éve), és nagy izomveszteség volt. A többinél már glutamin/BCAA nagy mennyiségben ment, jelentősen elkerültem az izomvesztséget.
Ez saját tapasztalat, hogy tömegelés alatt nem tartom túl fontosnak, persze akinek van rá kerete, nyilván ártani nem fog :)
Köszönöm a válaszokat mindenkitől.
Az étrendem jó, ki van pontosan számolva, és az alap kiegészítők is meg vannak, plusz most kreatin monohidrat kúrán vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!