Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vitabolic összetevőit nézve...

Vitabolic összetevőit nézve nem merül fel a kérdés, hogy vitamintúladagolás történhet?

Figyelt kérdés

[link]

Egy adag tablettában vannak az oldalon leírt mennyiségek.

Többszöröse a vitaminoknak a napi ajánlott bevitelnek, ráadásul az ember ezenkívül is visz be vitamint a szervezetébe.

2013. márc. 13. 18:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elso valaszolo vagyok. Kedves Wash: mint irtam en rosszul lettem egy hasonlo vitamintol. Azert nem osszekeverendo egy ilyen koncentralt keszitmeny a gyumolcsokkel szerintem. Nekem is van felsofoku vegzettsegem, meghozza novenytemaban, de ez nem jelent semmit. Ugyanis az az intelligens viselkedest az egyetemen nem lehet tanulni, mint azt a te peldadbol is lathatjuk. Mert meg ha igazad is van, akkor sem igy kene. En meg ilyen bunko, pokkhendi, paraszt lenezo beirast nem is olvastam talan... Nem tudom mit kepzelsz magadrol, de szedd mar ossze magad ember!
2013. márc. 13. 21:19
 12/20 anonim ***** válasza:
... ugyanis az intelligens viselkedest... bocsi
2013. márc. 13. 21:20
 13/20 anonim ***** válasza:
13%

Nem tudom, hogy hoztad azt össze, nyilván te vagy valamire egyénileg érzékeny, vagy nem is a vitamin volt, de spec volt, amikor én napi 2 szem Vitabolicot ettem, és _semmi_ rossz hatást nem észleltem. Legrosszabb esetben is 1:1, kiütöttük egymást.

Először kedvesen írtam, aztán ez a balfarok kérdező kezdte el leökörségezni, amit írtam tipikus idióta stílusban, és ha tudnál olvasni, megtudtad volna, hogy miért viselkedek így. Segítek: "

Inkább maradjunk annyiban, hogy sok hozzád hasonló idiótával találkoztam már, és már nagyon elegem van belőletek, akik kontárok a témához, de játsszák a nagyokost. "

És ha ezentúl rólam próbálsz megint megállapítani valamit, keresd vissza az elmúlt cca. 3 évben adott válaszaimat (mindet), csinálj statisztikát, és majd ezután mondj bármit is, addig marad a hiteltelenség. Ne ilyen noname senkik osszák már az észt...

2013. márc. 13. 21:33
 14/20 anonim ***** válasza:

na itt van wash most okoskodjál

talán az orvosok hazudnak??

[link]

2013. márc. 13. 22:31
 15/20 anonim ***** válasza:
wash, visszaolvasván ahogy reagálsz nem vagy te nagyképű kicsit?vagy inkább lenéző...másokkal szemben, tisztelet nem nagyon érződik írásodon...sajnos.
2013. márc. 13. 22:35
 16/20 A kérdező kommentje:
Wash, ezt fociban úgy hívják, hogy öngól.
2013. márc. 14. 00:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem szeretnék állást foglalni a kérdésben, de arra felhívnám mindenki figyelmét, hogy a linkelt cikk semmiféle tudományos referenciát nem említ, az, hogy írunk egy cikket, mindenféle adatokkal, hivatkozások nélkül, az a tudományos berkekben nem számít hiteles információnak. Főleg nem egy webshop honlapján. Hogy értsétek mire célzok.: [link] Ugye nem akarja nekem senki megmagyarázni, hogy "csökkenti a molekulák összetapadását, így növeli a víz szállítóképességét." Körülbelül ilyen fenntartással érdemes fogadni egy ilyen cikket is, főleg az ilyen 50-100 mg feletti 100%-os relatív hibával megadott adatokkal.
2013. márc. 14. 11:24
 18/20 anonim ***** válasza:

A vitamint csak vényre lehet kapni gyógyszertárban, anélkül csak B-karotin formájában szerezhető be.

Az E vitamin 10 mg-os mennyisége kutatások alapján jelentősen növelhető, még 2000 IU-nál sem okoz károsodást.

A B vitaminok vízoldékonyak, tehát nem raktározódnak a szervezetben, ahogy a C vitamin sem.

Ettől függetlenül én nem pártolom a multivitaminokat 2 okból:

1, a folsavat és b12 vitamitn leszámítva az egész irtó szarul szívódik fel. A magnézium-oxid (ami a legolcsóbb és legtipikusabb formája a magnéziumnak) 4%-ban. Tehát a mennyiség 96%-át szimplán kisz*rod.

2, a fémek (pl. cink, vas, magnézium, calcium) egymás jelenlétében NEM, vagy csak kis mértékben szívódnak fel. Tehát a multivitaminok ásványi anyag tartalmát felejtheted is el. Külön-külön kell pótolni ezeket, ha hiányod van belőle. Pl. vasat C-vitaminnal éhgyomorra, cinket fehérjével együtt az optimális felszívódásért.

A legjobb megoldás, ha megnézed minden élelmiszernek a vitamintartalmát és összekombinálód a szükséges mennyiséget. A probléma ezzel az, hogy rengeteg idő, hozzáértés, türelem, beszerzés és pénz. Gyakorlatilag senki nem fog hozzá. De a hagyományos multivitamin nem sokat ér, a fentiek miatt legtöbbje szimpla pénzkidobás.

A leghasználhatóbb megoldás, ha minden vitamin külön-külön veszel meg, osztod el napi szinten a felszívódásuknak megfelelően.

2013. márc. 14. 12:09
 19/20 gomzoli ***** válasza:
A zsírban oldódó vitaminokat túl lehet adagolni, ami káros hatással is lehet a szervezetre. Ezek pedig a D E A K vitaminok. A K vitamin túladagolva például véralvadási zavarokat (gyorsítja azt- trombózisveszély) okoz. Sajnos 20 év eltelt azóta, hogy az EÜ-i szakközepet elvégeztem, és a többire nem emlékszem, mit okozhat, utánakeresni pedig lusta vagyok.
2013. jún. 3. 07:35
 20/20 anonim válasza:

Őszinte leszek.

Régebben kiröhögtem dr. Lenkeit a megavitaminjaival.

Aztán, mostanában elkezdtek szivárogni az adatok, orvosi szaklapokban.

A C-vitaminról kiderült, hogy több kell, mint amit a gyümölcsökből, zöldségekből beviszel. A mai ilyenekben tényleg kevesebb a vitamin, mert féléretten teszik eléd a boltba úgy, hogy etanolgáz alatt megérlelték a raktárban. A nap nem tudta megérlelni őket, ergo kevés bennük a vitamin. Na, bummm! Lehet reklamálni a zöldségesnél.

Aztán ugye a hetekben megjelent a másik hír, hogy a a magyar lakosság 95%-ánál a D-vitamin bevitel nem elegendő. Nosza, meg is emelték a napi ajánlott adagot tízszeresére ( [link]

Na, lehet vakarni a fület!

2013. okt. 22. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!