Vitabolic összetevőit nézve nem merül fel a kérdés, hogy vitamintúladagolás történhet?
Egy adag tablettában vannak az oldalon leírt mennyiségek.
Többszöröse a vitaminoknak a napi ajánlott bevitelnek, ráadásul az ember ezenkívül is visz be vitamint a szervezetébe.
Nem tudom, hogy hoztad azt össze, nyilván te vagy valamire egyénileg érzékeny, vagy nem is a vitamin volt, de spec volt, amikor én napi 2 szem Vitabolicot ettem, és _semmi_ rossz hatást nem észleltem. Legrosszabb esetben is 1:1, kiütöttük egymást.
Először kedvesen írtam, aztán ez a balfarok kérdező kezdte el leökörségezni, amit írtam tipikus idióta stílusban, és ha tudnál olvasni, megtudtad volna, hogy miért viselkedek így. Segítek: "
Inkább maradjunk annyiban, hogy sok hozzád hasonló idiótával találkoztam már, és már nagyon elegem van belőletek, akik kontárok a témához, de játsszák a nagyokost. "
És ha ezentúl rólam próbálsz megint megállapítani valamit, keresd vissza az elmúlt cca. 3 évben adott válaszaimat (mindet), csinálj statisztikát, és majd ezután mondj bármit is, addig marad a hiteltelenség. Ne ilyen noname senkik osszák már az észt...
A vitamint csak vényre lehet kapni gyógyszertárban, anélkül csak B-karotin formájában szerezhető be.
Az E vitamin 10 mg-os mennyisége kutatások alapján jelentősen növelhető, még 2000 IU-nál sem okoz károsodást.
A B vitaminok vízoldékonyak, tehát nem raktározódnak a szervezetben, ahogy a C vitamin sem.
Ettől függetlenül én nem pártolom a multivitaminokat 2 okból:
1, a folsavat és b12 vitamitn leszámítva az egész irtó szarul szívódik fel. A magnézium-oxid (ami a legolcsóbb és legtipikusabb formája a magnéziumnak) 4%-ban. Tehát a mennyiség 96%-át szimplán kisz*rod.
2, a fémek (pl. cink, vas, magnézium, calcium) egymás jelenlétében NEM, vagy csak kis mértékben szívódnak fel. Tehát a multivitaminok ásványi anyag tartalmát felejtheted is el. Külön-külön kell pótolni ezeket, ha hiányod van belőle. Pl. vasat C-vitaminnal éhgyomorra, cinket fehérjével együtt az optimális felszívódásért.
A legjobb megoldás, ha megnézed minden élelmiszernek a vitamintartalmát és összekombinálód a szükséges mennyiséget. A probléma ezzel az, hogy rengeteg idő, hozzáértés, türelem, beszerzés és pénz. Gyakorlatilag senki nem fog hozzá. De a hagyományos multivitamin nem sokat ér, a fentiek miatt legtöbbje szimpla pénzkidobás.
A leghasználhatóbb megoldás, ha minden vitamin külön-külön veszel meg, osztod el napi szinten a felszívódásuknak megfelelően.
Őszinte leszek.
Régebben kiröhögtem dr. Lenkeit a megavitaminjaival.
Aztán, mostanában elkezdtek szivárogni az adatok, orvosi szaklapokban.
A C-vitaminról kiderült, hogy több kell, mint amit a gyümölcsökből, zöldségekből beviszel. A mai ilyenekben tényleg kevesebb a vitamin, mert féléretten teszik eléd a boltba úgy, hogy etanolgáz alatt megérlelték a raktárban. A nap nem tudta megérlelni őket, ergo kevés bennük a vitamin. Na, bummm! Lehet reklamálni a zöldségesnél.
Aztán ugye a hetekben megjelent a másik hír, hogy a a magyar lakosság 95%-ánál a D-vitamin bevitel nem elegendő. Nosza, meg is emelték a napi ajánlott adagot tízszeresére ( [link]
Na, lehet vakarni a fület!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!