Mit gondoltok erről az étrendről? Kell-e valamit változtatni rajta?
15 éves vagyok, fiú, 170 centi, 70-75kg. Kézilabdázok + kondizok is mellette. Arra lennék kíváncsi, hogy megfelelő lenne-e nekem ez az étrend (sajnos nem annyira értek hozzá). Rendbe vannak-e mennyiségek stb.
Íme:
1. étkezés: 6:30
- Zabpehely (100g)
-Egy adag fehérje turmix (Hány gram legyen, milyen összetevőkből legyen?
2. étkezés: 10:00
- Puffasztott rizs (100g)
- Teljes kiőrlésű kenyér (70g)
3. étkezés: 13:00
- Teljes kiőrlésű kenyér (70g)
4. étkezés: 15:00
- Csirkemell (100g)
5. étkezés: 17:30 (KONDI ELŐTT)
- Dextróz (50g)
6. étkezés: 18:30 (KONDI UTÁN)
- Dextróz (50g) vagy 100% Whey Protein (50g)
7. étkezés: 21:00
- Lenmagolaj (30g)
- Alma
Mint mondtam nem nagyon értek étrend összeállításban, a sok számolgatásban összezavarodtam. Nagyon megköszönném ha összeállítanátok nekem egy jó étrendet(viszonylag olcsót).
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ez így nem lesz jó, max a reggeli zab+protein. kb 30g protein legyen, minimum 70%-os fehérjetápkiegből és ehhez mehet 100g zabpehely.
A többi viszont nem stimmel. Minden kajához menjen fehérje, tehát a 2. és 3. kaja is csirke+rizs, vagy csirke+ tk kenyér legyen + zöldség. A 4.-hez meg ch kell.
Edzés előtt nem eszünk dextrózt! Csak edzés után mehet dextróz és akkor is proteinnel együtt, sosem magában! Tehát ilyen nincs, hogy dextróz vagy protein, mivel mindkettő kell edzés után, a cukor nem helyettesíti a proteint!
Utána rá 40-50 percre megint kellene csirke-rizs-zöldséges kaja, majd este még sovány túró, mert abban van lassabban felszívódó fehérje, a kazein, ami ellátja az izmokat tápanyaggal éjszaka. A gyümölcsöt tedd be napközbenre valahová, este már nem kell ch, főleg nem gyümölcscukor.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!