Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A sport szeretetén, tiszteleté...

A sport szeretetén, tiszteletén túl, sokan vannak akik tényleg úgy gondolják, hogy jól néznek ki a testépítők?

Figyelt kérdés

Provokatív kérdés. De gondolkodtam rajta... Nekem a testépítés, mint sport inkább úgy van létjogosultsága, ha az egészséget helyezzük előtérbe. Viszont az a naturál testépítés és arra tudom is mondani, hogy szép, esztétikus, bár túl szálkásan az sem tetszik (megint az egészség és esztétikába is visszajön az ízlésemben).

Ott van Ronnie Coleman, a legenda, de tényleg akik ezt a sportot követik és annak tartják őt, azt gondolják nagy számban, hogy az szép, ahogy ő ott áll a színpadon, vagy akár off-seasonsba? Tudom, nem a szépség a lényeg, de mégis úgy vannak vele, hogy az tényleg milyen jó, ha egy ember úgy néz ki, vagy csak a teljesítményt csodálják benne? Mert utóbbit én is.

Cbum már határeset, de nekem ő is sok, vagy Arnold, ő főleg a felőteste miatt, alsótestre teljesen jó.

Király Laci is sok, róla több anyagot látok... És rajta is gondolkodtam, hogy kicsit nekem az jön le az ő szerepéről mindig, hogy valamiféle egészség nagykövet lett sokak szemében a tudatosságával, csak az a probléma, hogy amíg kokszol, számomra hiteltelen ebben a szerepben. Nyilván meghallgatom, meg jó, nekem is lehet hasznos egy gondolata, de számomra annyira nem érdekes.

Vicces volt, hogy egy magyar videóban egy srác mutatta a saját gyúrós, nem túl komoly fizikumát és mellé másokét meg a Király Laciét is, erre a csajok általában őt vagy másokat szavaztak meg, mint a legjobb, legvonzóbb és nem a Király Lacit :D.

Viszont beszélgettem Dietgainz-el, hát az a f*szi egy két lábon járó testképzavar! Ilyet mond, hogy 22-25% testzsír nőknél elhízott, kövér kategória! Erőemelő világ/európa bajnokokra mondja, hogy semmi izom sincs rajtuk :D Ilyen 80 kg-s lifterekre is. Szóval azért ez nagyon rossz irány.

Az erőemelésben is a naturál vonalat szeretem jobban nézőként. Érdekesebb, hogy valaki úgy mire képes, de ott a kokszos irány is egész érdekes nekem, mert egyrészt úgy nagyobb súlyt mozgatnak meg és azért az ember kíváncsi arra, hogy mi az a legnagyobb RAW guggolás, amire képes valaki és az kokszos lesz nyilván.

Viszont testépítés arról szólna, hogy minél izmosabb légy, leegyszerűsítve, persze vannak kategóriák (és mellette esztétikus). Viszont az, hogy minél izmosabb légy, arról igazából az erőemelés is szól, vagy az még inkább szól arról, mert ha nagyobb vagy, akkor tudsz nagyobb súlyt is mozgatni... Szóval a testépítés mégis inkább arról szól, hogy leszálkásítva, látványosan lássuk azt az izomzatot tekintve esztétikus fizikumot. De akkor meg mi értelme nézni, ha közben valójában meg nem esztétikus és nem jó ránézni? :D Szóval az valid, hogy valaki erős és egészséges, vagy erős és izmos akar lenni. Csak ez a naturál vonal, meg az erőemelés inkább.

Ezen kívül nem vitatnám el a testépítés, mint sport létjogosultságát (bár pont Dietgainz podcastbe mondta talán a Chavez, akit nagyra tart, hogy ez nem sport :D), mondjuk az is érdekes, hogy inkább kommersz kategóriába tartozó fitnesstermekben is csomó ilyen bodybuilder versenyző képét látod, vagy a tápkiegek kapcsán, vagy amikor régen volt a shopbuilder, mindig ők magyarázták, hogy-hogy kell edzeni, meg az egésszel ilyen szoros kapcsolatban állt, akkor is hogyha valaki csak elkezd terembe járni és súlyzózni.

ma 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos szintig esztétikus, egy bizonyos szint felett számomra egyszerűen torz és bizarr. De tegyük hozzá, ez minden élsportolóról elmondható, a testük a sportjuk által megkövetelt szempontból extrém jellemzőkkel bír, ami sokszor nem kifejezetten esztétikus. És úgy en block az élsport sohasem az egészségről szól.
ma 17:10
 2/2 A kérdező kommentje:

Ez igaz. De alapvetően a naturál testépítés meg lehetne esztétikus, meg azért vannak sportolók, akiknek ettől függetlenül esztétikus a testük, labdajátékokban, küzdősportban, de egy rövidtávfutásban is akár.

Az is egy érdekes kérdés, hogy egy sport meddig lehet egészséges? Mert pl. az erőemelés, ha naturál módon végzed és úgy versenyzel és ott én úgy gondolom egész sok naturál van az ipf-nél, de lehet naiv vagyok. Akkor végülis egészséges? Maga a verseny annyira nem fektet meg, hogyha pihensz eleget, megterhelő az edzés, de közben erős is leszel tőle, annyira nem sérülésveszélyes, nem evidens, hogy tönkremennek a szerveid, a szíved, a mozgatószervrendszered.

A foci mondjuk ehhez képest elég sérülésveszélyes, nagyon doppingról nem hallani, aztán lehet van bőven, ahogy egyre nagyobb a hajtás és gyorsan vissza kell jönni sérülésekből.

ma 18:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!