Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért ilyen nehezen tudok...

Krómgyűrű kérdése:

Miért ilyen nehezen tudok izmot építeni? 26/F

Figyelt kérdés

Tavaly ilyenkor kezdtem el edzeni súlyokkal otthoni körülmények között. Akkor voltam olyan 60-61 kg (alacsony vagyok, 171 cm).

Sokáig nem volt eredményes az edzés, mert nem figyeltem az étkezésre. Aztán kezdtem összerakni az étrendemet, ami főleg sok tojásból, csirke-rizsből, zabpelyhes kajákból és tejtermékekből állt (fehérjeporhoz nem nyúltam).

Aztán nyár végén mértem magam, amikor is 65 kg voltam. Sokan mondták, hogy szemmel láthatóan izmosodtam, erősödtem.

Ősszel haza kellett költöznöm munkahely váltás miatt. Idehaza is próbálom tartani az étkezést, plusz a jó kis hazai kosztot is fogyasztom mellé.

Napi kb. 5 alkalommal eszem. Reggeli itthon, második reggeli a munkahelyen, tízórai, ebéd, majd itthon vacsora az edzés után.

Most év elején mértem magam, 66.5 kg vagyok. Valami iszonyat nehezen jön rám a tömeg. Pedig kinézetem fejlődött, jómagam azt hittem vagyok már 70 kg is.

A célom olyan 75 kg, a fölé már nem szeretnék menni.

Mit csináljak? Miért okoz gondot ennyire a tömegelés? Mintha megálltam volna a fejlődésben, nagyban elveszi a motivációmat.

tegnap 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Progresszív túlterhelés, bukás közeli effort (RPE7+), elegendő volumen (izmonként heti 8-15 munkasorozat), elegendő kalória (200-300 kcal többlet), elegendő fehérje (minimum 1,5 g/tskg).

Ha ezen tényezők megvannak, fejlődik az izomtömeg. Ha egy vagy több tényező nincs meg, nem fejlődik az izomtömeg.

tegnap 19:03
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

" (fehérjeporhoz nem nyúltam). "

pedig az aztan nagy koksz tesa

nem lepődök meg h nem fejlodsz ha ilyeneket irsz

nem hiszem h pl amiket 1es felsorolt azokat vágnád

tegnap 19:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha szűk fél év alatt 65-ről 65kg lettél, akkor kalóriapluszban sem vagy, mert akkor felment volna valami, ha csak némi zsír is. Tehát nem tömegelsz.

Ráadásul az otthoni edzéses módszer nem működik, ha a készleted 1-2 pár súlyzó. A nagyobb izmokhoz (pl láb, mell) muszáj komolyabb súlyokat használni. Ha komolyan gondolod, akkor megérheti elmenni egy terembe. De mindenen növelni kell, több kaja, minőségibb edzés.

tegnap 20:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy többet kellene enni, ehhez pedig kiszámolni, mennyi kalóriát eszel most, vagy az edzést úgy csinálni, hogy minden izom meg legyen edzve heti 2x kőkeményen. Más lehetőség nem nagyon van, esetleg még a túledzés.
tegnap 21:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Tök jó, hogy írtál egy kisregényt a kérdés leírásába, de abból semmi lényeges infó nem derül ki. Így nehéz segíteni.
tegnap 22:59
 6/6 anonim ***** válasza:

"írtál egy kisregényt a kérdés leírásába, de abból semmi lényeges infó nem derül ki"

De! Kiderül, hogy valószínűleg az alaptudása sincs meg, az edzési tényezők és a táplálkozási tényezők pedig nem adottak a fejlődéshez.

tegnap 23:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!