Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ideje váltanom?

Ideje váltanom?

Figyelt kérdés
2 hónapja kezdtem el edzeni, fel is mentem 64-ről 72 kg-ra, látszik is a változás. Eddig teljes test edzést végeztem alapgyakorlatokkal heti 3x. Mégis meddig kellene teljes testet edzeni, elkezdhetem már a toló-húzó-láb felosztást? Illetve, ez lehet butaság, de úgy nem fejlődnék lassaban, ha egy izomcsoportot csak heti 1x edzenék az utóbbi edzésterv esetén? 18/F

nov. 16. 19:33
 1/6 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy heti 3x járnék, ez kimaradt.
nov. 16. 19:40
 2/6 anonim válasza:

Szia, nem vagyok nagy szakértő, de az izmoknak van egy úgynevezett fehérjebeépítő képessége(javítsatok ki ha nem így van), ez kb 24-72 óra

Ami azt jelenti, hogy eddig regenerálódik, amit kajálsz abbol a fehérjét beépíti és utána egyre kisebb lesz ez az érték, vagyis ahhoz, hogy optimálisan fejlődj érdemes 3-4 naponta(ami heti 2) megedzeni az adott izopcsoportot

nov. 16. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Addig csináld így, amíg működik és az egyéni preferenciáidnak is megfelel.
nov. 17. 04:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Így van, ha működik és bevált és fejlődsz ne cseréld le a jelenlegi rendszert
nov. 17. 09:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Viszont el szeretnék kezdeni dolgozni a kisebb izomcsoportokon, mert jelenleg így egy edzés 1,5-2 órát vesz igénybe.
nov. 17. 10:29
 6/6 anonim válasza:

Szia, 1es vagyok, amit irtam annak nezz utana, biztos hogy csomo youtube video van rola

En mondjuk heti 3 push pull legbe csinalom mar a kedzetek ota, es fejlodok, de biztos vagyok benne, hogy lehetne jobban is(mivel 1 heten csak 1szer edzem az adott izmot igy ez kevesbe optimalis)

Most azon gondolkodok, hogy heti3szor lemegyek terembe es meg a heten 2 nap nyomok itthon sajat testes also felso edzest

nov. 17. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!