Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Érdemes néha pár napot kihagyn...

Érdemes néha pár napot kihagyni az edzésben?

Figyelt kérdés
3-4 nap között havi egyszer.
nov. 9. 11:22
 1/10 anonim ***** válasza:
48%

Érdemes.

De ha te össze-vissza edzel, akkor a tökmindegy kategóriába esel.

Tervezett deload hetet is érdemes beiktatni. De ha te egy folytonos újrakezdő vagy, akkor szàmodra ez a fogalom is értelmezhetetlen.

nov. 9. 12:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem össze-vissza.

Átlagosan 1-2 pihenőnap után van egy teljes test edzésem, csak néha már sok.

nov. 9. 13:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Persze, érdekes. Sőt én odáig mentem hogy 6-7 naponta edzek egy teljes testet. Eddig nagyon bejött, soha nem voltam még ilyen izmos és erős mint jelenleg
nov. 9. 15:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Tudnál kicsit mesélni az edzéstervedről? Köszi!

nov. 9. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:

8-10 szettet csinálok / izomcsoport, ez a gyakorlatban azt jelenti minden nagy izomcsoportra 2 gyakorlat 4-5 sorozattal és 8 ismétlések.

Kis izmokra mint a bico, tricepsz egy gyakorlatot csinálok, ha egyáltalán csinálok mert a többi összetett mozgás elég stimulust ad nekik hogy növekedjenek.

Mellre és vállra nyomó, hátra evezés és húzódzkodás, lábra gugolás, lábtolás.

Jellemzően az utolsó ismétlésnél bukás előtt 2-vel vagyok kb.

Eddig minden héten tudtam emelni a súlyokon a gyakorlatok felénél előző héthez képest.

Ennek a heti egy edzésnek megvan azaz előnye hogy iszonyú könnyű fenntartani és nem lehet belefásulni, a 100%os regenerációnak hála minden edzésen tapasztalod hogy jobb vagy kicsivel.

Ja és hosszúkat pihenek a sorozatok közt 3 perc kb.

Szerencsére az izom csak 2 hét nem edzés után kezd csak csökkenni vagy persze ha visszább vesszük a súlyokat.

nov. 10. 00:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Hosszútávon ez nem fog műkodni.

Hosszútáv alatt èveket értek, nem hónapokat.

nov. 10. 06:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Meddig tart egy ilyen edzés? Én kellő intenzitással tuti nem bírnám.
nov. 10. 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:
5-ös ez így kezdőként elhiszem hogy működik, de ahogy a 6-os is mondja ez hosszútávon nem megy
nov. 11. 22:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

felesleges hobbistaként előre tervezni a deloadot, az élet úgy is hozza magával

amikor az ember pl nyaral akkor kihagy pár napot, vagy pl eddig szingli volt és párja lesz, szintén kicsit háttérbe szorul az edzés, gyerek születik szintén háttérbeszorul, vagy jön egy munkahelyváltás, vagy zh-ra készül stb stb stb

hobbistaként normális esetben az edzést igazítjuk az életünkhöz, nem az életünket az edzéshez.

persze tizenévesen a kondis pályafutás elején még máshogy gondolkodik az ember

nov. 11. 22:34
 10/10 anonim ***** válasza:

#5, #8

Idővel lassulni fog a fejlődés üteme természetesen, akkor fogom azt csinálni hogy közelebb megyek a bukáshoz sorozatoknál valamint bejön a periodizáció. Aztán ha ezek is már kevésbé hatnak és az akkori fizikumommal nem leszek még elégedett, a 6-7 napi edzést besűrítem 4-5 naponkéntire vagy hetente kétszer megyek. Egyelőre ezeket még messzinek érzem, meglátjuk mikor lassul le a fejlődés

#7 körülbelül 2 óra, de mint írtam hosszúkat pihenek. Elején szokatlan volt hogy ilyen sokáig vagyok a teremben, mert korábban a szokásos osztott edzéstervet követtem én is

nov. 12. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!