Fél éve kezdtem el edzeni. Nem komoly csak formálódni szerettem volna meg kicsit izmosodni.1 hónapra utazom el külföldre "nyaralás" és rokon látogatás. Nem fogok tudni ott edzeni. Mennyire fogok visszafejlődni?
Miután haza jövök hogyan kezdjem újra az edzést? Fokozatosan vagy mehet onnan ahol abba hagytam? Hogyan érdemes ezt csinálni?
Nem szeretnék visszafogyni, mert nagyon nehéz volt pl. fenékre izmosodnom, tömeget növelnem. Fél év alatt azért látszódott némi változás, fogja ez az 1 hónap befolyásolni ezt vagy ne aggódjak ennyire emiatt?
Egy-másfél hét kihagyás után kicsit elmegy a tónus és a glikogén az izmokból, két-három hét után pedig minimálisan elkezdődhet a katabolizmus, de 1 hónap kihagyás egyszer az életben nem drasztikus. Ha versenyzői fizikumod, akkor látványos lehet a negatív változás, de fél év alatt nem építettél olyan izomtömeget, amit félteni kéne.
Ha visszatérsz, akkor pár edzés után ugyanott fogsz tartani kinézetben és erőben, mint előtte.
Amerikába utazok rokonokhoz de sűrű lesz a program, minden napra lesz szinte valami vagy máshol leszünk így valószìnűleg se időm se energiám nem lesz még arra se hogy otthon csináljak bármit is.
De a kérdésem csak az hogy, hamar vissza tudok rázódni majd az edzésbe?
"valószìnűleg se időm se energiám nem lesz még arra se hogy otthon csináljak bármit is"
Napi 20-30 perced biztos lenne otthoni erősítésre. Kedved nincs. Remélhetőleg itthon konzisztensebb vagy.
"hamar vissza tudok rázódni majd az edzésbe?"
Leírtuk, hogy igen. A leírásod alapján fél év alatt amúgy se értél olyan elképesztő teljesítményt, amit csak vért izzadva lehetne újra elérni.
" Napi 20-30 perced biztos lenne "
még napi se kellene
heti egyszer kétszer egy kis át mozgatás bedurrantás 20 perc
de neki ennyi sincs mert fogoly lesz kint és aggodik h ha vissza jön akkor hogy szerzi vissza a hihetetlen teljesitményét 😅
#6 és #7
Köszönöm a kedves válaszotokat a kérdésem nem arra irányult hogy miket csináljak addig ameddig itthon nem tudok edzeni, nem értem egy szimpla kérdésnél miért kell kötekedni. Nem kedvem nem lesz hanem időm de biztos ismertek tudjátok vagy ti osztjátok be az időmet.
És igen, nem fitness versenyzo vagyok, hobbiból kezdtem el edzeni meg formálódni akartam de azért látszódik amióta járok.
Inkább ne kommenteljetek ha nem tudtok normális választ írni egy egyszerű kérdéshez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!