Az miért van edzés közben, hogy sokkal kisebb a péniszem?
Bocsi a kategória miatt, nem tudtam hol kéne feltenni. Annak valaki tudja a tudományos hátterét, hogy miért zsugorodik össze edzés közben a péló? Sok vizet iszok edzés közben és ennek következtében 2-szer 3-szor is elmegyek 2 órás edzés alatt Wc-re. Azt a tapasztalatom, hogy ilyenkor az alap nyugalmi helyzetű méretem a felére csökken, komolyan, mintha újra 7 éves lennék :D Amikor hideg vízbe megy a férfi, nagyjából olyan jelenség lép fel, de itt ugye szó sincs hidegről, izzadsz mint a ló.
Más is tapasztalt ilyet vagy csak én vagyok ennyire ,,szerencsés"?
"Vérpucád" van.
A vérpuca ernyedt állapotban nem látványos, izgalom hatására viszont korábbi méretéhez képest jelentősen megnövekszik.
Ellentéte a "húspuca", ami alapból látványos, de izgalom hatására nem nő tovább akkora arányban, mint a vérpuca.
Edzés közben meg a vér máshol van, ennyi.
A menet közben emelkedő tesztónak rövid távon nincs ilyen hatása, ez serdülőkor elején kb. eldőlt.
Teljesen normális, amit tapasztalsz. Amikor edzel, a testednek szüksége van arra, hogy több vért juttasson az izmokhoz, hogy megfelelően tudj teljesíteni. Emiatt a vérkeringés kissé megváltozik, és kevesebb vér jut a péniszbe, amitől kisebbnek tűnhet. Olyasmi ez, mint amikor hidegben összehúzódik—egy természetes reakció a környezetedre.
Ne aggódj emiatt, másoknál is előfordul, és edzés után minden visszaáll a normál méretre. Ha bármi aggaszt, vagy ha más tüneteket is észlelsz, érdemes beszélni róla egy orvossal, de önmagában ez nem jelez problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!