Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elszakítottam egy gépet,...

Elszakítottam egy gépet, ilyenkor mi a metódus?

Figyelt kérdés

A legtöbb gépet max súllyal használom, főleg lábnál.

Mai hát+bicepsz edzésen akartam csinálni 3 szett vádlit is, de a második szett végénél elszakadt a gép.

Lábnál elég sok gépet úgy használok, hogy max súly + tárcsa, pl combfeszítő gép, combközelítő gép és a vádli gép ilyen.

Combfeszítőnél semmi baj nincs, rohadt masszív gépről van szó, life fitnesses, a combközelítő az hoistos, de már olyan szinten ki van maxolva, hogy utolsó gyakorlatként csinálom és már tárcsát sem tudok sehova sem tenni. Itt sincs semmi baj, bírja.

Nade ez a vádli gép csak max súllyal sem tűnik a legstabilabbnak.

Mivel ez kevés, így ide is tárcsát tettem, +10kg-ot.

Első szett lement, 4mp negatív szakasz, alsó ponton megállítás, tökéletes ismétlések, 11 ismétlés.

Második szett felénél pedig megadta magát.

Nemrég hozták ide ezt a gépet, de kb az első 1 hétben nem is lehetett használni, mert azonnal valami gond volt vele, kint volt a tábla, hogy "javítás alatt". Ha jól láttam akkor is szakadás volt a probléma.

Jön itt a kérdés, hogy tökre szarul érzem magam, mert szerintem az, hogy tárcsát rakok rá pluszban, az nem éppen rendeltetésszerű használat. De ott a másik oldal, hogy alig raktam rá +súlyt és már ennyitől is tönkre ment. Soha nem láttam még ilyen gyenge gépet, igaz, nem edzek régóta (3 év), de akkor is..

Szóltam a recepción, hogy elszakadt, kiraktam a táblát, valószínűleg a karbantartó majd rá fog nézni, de szarul érzem magam.

Volt már hasonlóban részetek?

júl. 27. 20:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen a te hibád ha tetszik ha nsm. Többel terhelted mint a max súly amire ki lett találva.
júl. 28. 01:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól, hogy plusz súlyt raktál rá elméletben a te felelősséged. Azzal egyetértek, hogy ennél azért illene jobban felültervezni egy gép terhelhetőségét. De ha csak 10 deka pluszt raktál volna rá, arra is rá lehetne húzni, hogy nem rendeltetésszerű használat. Az is lehet, hogy hibás volt, rosszul rakták össze, gyengébb volt a huzal a kelleténél. De mivel plusz súlyt raktál rá, így nehezen védhető a te szempontodból.
júl. 28. 17:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, abszolút, tudom, hogy ez így az én saram.

De, láttunk már jópár testépítőt nem rendeltetésszerűen gépet használni, elég csak megnézni egy Kathi Béla Bohos Kornél combfeszítős módszert.. :D

Nem tudom, hogy elszakadt-e, lehet, csak kijött a helyéről, és azt sem tudom, hogy előttem ki hogyan használta, de az fix, hogy nem túl erős gép, mert vagy 3x már volt szerelve..

Szólni fogok a tulajnak (aki nem mellesleg maga Kathi Béla..:D), így a korrekt.

júl. 28. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nem reagálnám túl a dolgot. Szerencsére nem sérült meg senki, elszakadt a huzal, és ennyi. Ha ki akarnák velem fizettetni a javítást, akkor ésszerű határokon belül kifizetném. Ha én lennék az edzőterem tulajdonosa vagy üzemeltetője, akkor nem rugóznék túl sokat ezen, megcsináltatnám saját költségre. Itt nincs szó nagy összegekről elviekben.

Viszont ha valakinek kicsapja a szemét az elszakadó kötél, az már bonyolultabb helyzet. Akkor ott már nem egy egyszerű javítást kell fizetni annak, akit felelősnek találnak a történtekért.

júl. 28. 19:12
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, szerencsére sérülés nem történt. Ott helyben mondta is az egyik tag, hogy szerencsém van, mert látott már olyan esetet, ahol egy életre maradandó sérülése lett az egyik terembe járónak, pereskedni kellett meg minden sz*arság.

Most már biztosan óvatosabban rakok +tárcsákat a gépekre..

júl. 28. 19:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Fél lábbal nem tudsz vádlizni?
júl. 31. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!