Miért nem jön fel rám izom?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 éves srác vagyok, 54kg.3 hónapja kezdtem el edzeni itthon kézisúlyzókkal.1 hónap edzés után elkezdtem szedni fehérjét is(jobban mondva inni).Ezalatt a 3 hónap alatt egyetlen edzés sem maradt ki.Minden izmot heti 2x edzek le, kivéve a lábat azt csak egyszer.Minden izomcsoportra 2-3 gyakorlatot csinálok 3x10-4x10 ismétlésszámmal.A probléma az, hogy a változás legkisebb jele sem észlelhető.Azt gondolom, hogy ez azért lehet, mert nem vagyok kalóriatöbbletbe.Kalkulátorok segítségével kiszámoltam, hogy napi 2700-2800 kcal-t kellene bevinnem, ahhoz hogy többletbe legyek, de ez szinte sosincs meg.Általában 2100-2400at viszek be/nap.Ez lehet a baj?ápr. 28. 09:19
1/15 anonim válasza:
Két baj lehet
1) nem jó az edzésterv
2) nem elég a kalória. Gondokj bele hogy a testednek kell kb 2800 lcal hogy lélegezz sétálj eddz stb. Te eszel 2100at. Szóval ebből valami kimarad. Lenyegében ezzel fogyni tudsz heti fél koilót. Az izom akkor epul ha a testednek van felesleges energiája amibol tud epiteni. A tied kb ehezik
2/15 A kérdező kommentje:
Értem én is így gondolom köszi megpróbálok változtatni rajta
ápr. 28. 10:01
4/15 anonim válasza:
3 hónapja edz, oda van írva…
Hány kilós súlyzókkal csinálod? Ha belegondolok, hogy nekem nőként 170 kilókat kell kinyomni lábtolón, hogy izmosodjak, akkor nem tudom te mit vársz kis kézisúlyzóktól.
5/15 A kérdező kommentje:
#4 igen erre is gondoltam már, de ha kis(7-8 kilós) súlyokkal csinálok egy adott gyakorlatbol 4x10 vagy 4x15 ismétlést akkor is nagyon elfarad az izom a végére, tehát növekednie KÉNE
ápr. 28. 13:35
6/15 anonim válasza:
Egyrészt szerintem egy férfinak ez a súly édeskevés, még 50 kilós nőként is 5 kg-s súlyzókkal bicepszezek. Neked a 7 kg lószart nem ér szerintem. Másrészt fokozatosan növelni is kell a súlyokat, ha mindig ugyanannyival csinálod, nem fog növekedni az izom. Harmadrészt eszel-e eleget?
7/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem eszek eleget.Mivel heti 4x dolgozom 12 órába így igen nehézkes bevinnem akárcsak 2500 kalóriát is.
ápr. 28. 13:58
8/15 A kérdező kommentje:
És akik saját testsúlyos edzést végeznek??Ők is mindig ugyanannyi súllyal dolgoznak és mégis izmosak.
ápr. 28. 13:59
9/15 anonim válasza:
Nem tudom ők mit csinálnak, de nekem saját testsúlyostól biztos nem lenne izmom :D Úgy jött fel rám 5 kg izom (de nő vagyok, ennél többet nem is akarnék), hogy nagy súlyokkal guggolok, lábtolózok meg csinálok vagy 5-6 féle gyakorlatot gépeken heti 2-3x. Itthoni kézisúlyzós tinglitanglitól nem várnék csodát.
10/15 A kérdező kommentje:
Nézd meg a Street workoutosokat.Tiszta izom saját testsúlyos edzéstől.
ápr. 28. 14:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!