Melyik fajta multivitamint szedjem ha edzem a testem?
Multit nem szedek. Egybe gyengitik egymast a vitaminok azt hallottam meg regebben.
Kulon cinket vasat c-vitamint omega 3 at d vitamint magneziumot b6 vitamint kalciumot ashwagandat szedek
Mindegyikbol beveszem azt ami ra van irva de kb 1dbok
Magneziumbol 2ot ir vaalemlyikbol 3at
C bol is 1000-2000korul szoktam
"Melyik fajta multivitamint szedjem ha edzem a testem?"
Magyarországon nem kapható minőségileg és szakmailag is jónak mondható multivitamin készítmény. Mielőtt valaki beírja: nem, a GAL-t vagy a WTN-t se tartom jónak. Tapasztalataim szerint Európa egyéb országaiban is nagyjából ez a helyzet. A gyúrás pedig nem különösebben befolyásolja a vitaminbevitel és a vitaminpótlás szabályait. Azokat a vitaminokat kell pótolni, és annyit, amikre és amennyire az egyéni étrended mellett szükség van. Azok a vitaminok, amik az étrendedben kielégítő mennyiségben vannak jelen, azok nem igényelnek pótlást, amik meg nincsenek kielégítő mennyiségben jelen, azok igényelnek.
"mennyi c ,magneziumot szedjek?"
C-vitamin szedése akkor indokolt, ha rohadt kevés zöldséget/gyümölcsöt fogyasztasz. Ha így van, akkor inkább az étrenden változtass, ne C-vitaminnal tömd magad. Magnézium pedig elég sok található a gabonákban és az álgabonákban, de sportolóként pár száz milligrammal nem lősz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!