Csirkemellfilénél hogy számoljam a fehérjét?
Olvastam, hogy 100 grammban vagy kb 20 g fehérje. Gondoltam veszek egy kilót, az elég 2 napra, és a fél kilóval bevittem 100g-t, meg a köret, meg a fehérjepor, aztán meg is vagyok aznapra.
Egy grillserpenyőben csináltam meg, egész jó lett, de utána jött a felismerés, hogy ahogy sült és a víz elpárolgott belőle ez marhára nem maradt fél kg, olyan 300 g körül lehet.
Szóval ilyenkor hogy kell számolni a fehérjét? A 300g csirkemell az nagyjából 60g fehérje, vagy ahogy a boltos adta és elkészítés előtt volt fél kg = 100g fehérje?
Mindig a nyers kcal értékkel kell számolni. Azért arra figyelj, hogy váltogasd a fehérjeforrásaidat, mert pár nap után hányni fosz a csirkemelltől, bármelyik sovány hús jó, ha épp nem testépítő versenyre készülsz. És feltételezem ez nem áll fenn.
Alapból arra is érdemes lenne figyelni, hogy a fehérjeporon kívül ne egyféle fehérjeforrással (jelen esetben a csirkemellel) old meg a napi fehérjebeviteldet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!