Ennyire nehéz lenne az RDL?
Figyelt kérdés
Láttam egy képet tegnap, ahol az alapgyakorlatok voltak besorolva, hogy mi számít "beginner", és "great" szintnek.
Fekvenyomás és guggolás teljesen ésszerű volt, ott a legmagasabb fokozat 1,7×testsúly és 2,5xtestsúly.
Míg egy RDL-nél a "great" szint 1.5xtestsúly volt (itt nem 1 ismétléses max, az volt odaírva, hogy "for reps", tehát pár ismétlés)
Ennyire jónak számít, ha valaki 1.5xtestsúly kg-mal szériázik román felhúzásnál?
2023. dec. 5. 15:25
1/4 anonim válasza:
Egyéni, de igen. Ott kezdődik, hogy RDL-nél a fogáserő nagyon hamar limitáló tényezővé válik már az első hónapokban akár, úgyhogy gurtni nélkül a progresszió elérése nagyon nehézkes. De azért gurtnival is 8-10 (akár 12-15) ismétléseket végezni jó tempóval, robbanékonyan úgy, hogy ott a kezedben egy háromszámjegyű súly, az nem gyenge teljesítmény. Az RDL nem a legkényelmesebb gyakorlatok közé tartozik.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nagyon alulértékeltem a 75kg súlyommal a 130kg szériát 3x8 ismétléssel. Így visszagondolva elég irreális számokat vártam el magamtól. Fura volt, mert haverom szerint ez rohadt jó szint, csak az én fejemben a sima felhúzás és ez valamiért azonos volt, márpedig 130kg sima felhúzásnál elég csekély szerintem.
2023. dec. 5. 16:38
3/4 anonim válasza:
Én 260 kilóba maxoltam konvencionális felhúzásnál (lifetime PR), mégis a 150 kilóval román felhúzást végezni 5x5 volumennel halál számomra. Ez olyan, mint a rudas guggolás VS bolgár guggolás összevetése. Hiába vagy erős guggoló, a bolgározástól kihullik a hajad, ez fix. Nem véleltlenül utálja ezt a két kiegészítőt minden erőemelő. Hatékony, de heavy.
4/4 anonim válasza:
Nekem 220kg volt eddig a legjobb felhúzásom, a román felhúzásból 130kg-val csinálok 5 ismétléseket. Szerintem a legnehezebb gyakorlat az RDL
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!