Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ennyire nehéz lenne az RDL?

Ennyire nehéz lenne az RDL?

Figyelt kérdés

Láttam egy képet tegnap, ahol az alapgyakorlatok voltak besorolva, hogy mi számít "beginner", és "great" szintnek.

Fekvenyomás és guggolás teljesen ésszerű volt, ott a legmagasabb fokozat 1,7×testsúly és 2,5xtestsúly.

Míg egy RDL-nél a "great" szint 1.5xtestsúly volt (itt nem 1 ismétléses max, az volt odaírva, hogy "for reps", tehát pár ismétlés)

Ennyire jónak számít, ha valaki 1.5xtestsúly kg-mal szériázik román felhúzásnál?

2023. dec. 5. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyéni, de igen. Ott kezdődik, hogy RDL-nél a fogáserő nagyon hamar limitáló tényezővé válik már az első hónapokban akár, úgyhogy gurtni nélkül a progresszió elérése nagyon nehézkes. De azért gurtnival is 8-10 (akár 12-15) ismétléseket végezni jó tempóval, robbanékonyan úgy, hogy ott a kezedben egy háromszámjegyű súly, az nem gyenge teljesítmény. Az RDL nem a legkényelmesebb gyakorlatok közé tartozik.
2023. dec. 5. 15:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nagyon alulértékeltem a 75kg súlyommal a 130kg szériát 3x8 ismétléssel. Így visszagondolva elég irreális számokat vártam el magamtól. Fura volt, mert haverom szerint ez rohadt jó szint, csak az én fejemben a sima felhúzás és ez valamiért azonos volt, márpedig 130kg sima felhúzásnál elég csekély szerintem.
2023. dec. 5. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 260 kilóba maxoltam konvencionális felhúzásnál (lifetime PR), mégis a 150 kilóval román felhúzást végezni 5x5 volumennel halál számomra. Ez olyan, mint a rudas guggolás VS bolgár guggolás összevetése. Hiába vagy erős guggoló, a bolgározástól kihullik a hajad, ez fix. Nem véleltlenül utálja ezt a két kiegészítőt minden erőemelő. Hatékony, de heavy.
2023. dec. 5. 17:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 220kg volt eddig a legjobb felhúzásom, a román felhúzásból 130kg-val csinálok 5 ismétléseket. Szerintem a legnehezebb gyakorlat az RDL
2023. dec. 5. 17:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!