Hogy főzzem meg a tojást úgy, hogy ne ragadjon rá nagyon a héja?
Figyelt kérdés
Iszonyú idegesítő, hogy amikor pucolom akkor több mm vastagon rátapad a fehérje a tojáshéjra.
Van valamilyen módszer arra, hogy ne ragadjon oda?
Egyébként a forrásban lévő vizet egyből ráöntöm a tojásokra. Azt hittem ez mindig beválik.
2023. nov. 26. 01:06
1/5 anonim válasza:
Főzés után tedd hideg vízbe néhány percre. Akkor a héj elválik a tojástól.
2/5 anonim válasza:
A tojást hideg vízben kezdjük főzni. Forrástól számítva 5-10 perc, attól függően, milyen keményet akarsz.
Aztán hideg vízben hagyod állni néhány percig, majd kiveszed belőle. Feltöröd, s óvatosan lefejted a héját.
3/5 A kérdező kommentje:
A tojásokat én előre megfőzöm. Megfőzök 15-20 darabot, főzés után egyből hidegvízbe rakom. Amint kihűl beteszem a frizsiderbe és a következő napokban ezt eszem.
2023. nov. 26. 01:38
4/5 anonim válasza:
Sok a tojás egyszerre, gyorsan átmelegszik a víz. Fizika :)
Megoldás: nagyobb hideg vizes edénybe tedd, több vízzel és tegyél hozzá jeget is. Kvázi sokkolni kell a főtt tojást.
5/5 anonim válasza:
Van egy hártya a fehérje és a héj között. Azt kell felszakítani, és a héj lejön nagyjából rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!