Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha ropog a hátam körül, néha...

Ha ropog a hátam körül, néha picit a vállam vállnyomásnál ajkor milyen mást mozdulatot csinálhak?

Figyelt kérdés

Oldalemelésnél nem fáj. Nem is nagy súllyal csinálom ott.

Front raise jó lehet?

2023. okt. 18. 14:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Azokat a mozgásmintákat/gyakorlatokat végezd, amik nem okoznak problémát. Az oldalemelés vagy a front raise más célizomra fókuszál, mint a fej fölé nyomás, de ha valami problémát okoz, akkor tök mindegy, hosszútávon úgysincs más választásod. Én is tudom a saját esetemben, hogy a vertikális húzásokkal nem fogom tudni olyan jól leedzeni a trapézomat, mint a horizontális húzásokkal, de egy lapockasérülés miatt sajnos nem vagyok képes progresszíven evezést vagy fűrészelést végezni, úgyhogy nincs mese, marad a lehúzás és a plusz súlyos húzódzkodás a hátamra (ezzel is egyébként teljesen jól fejlődik).

Azt viszont tudd, hogy önmagában a ropogás semmit nem jelent. Ha a ropogás fájdalommal párosul, akkor kell gondolkodni. Lehet, hogy egy kis mobilizálással vagy gyógytornával fel is lehetne számolni a problémát.

2023. okt. 18. 14:53
 2/2 A kérdező kommentje:
#1 értem. Hát igen mobilitás kéne mert guggolni is a smith machine-t használom. Mert a vállamat nem tudod annyira hátrahúzni és ott tartani mert fájdalmas picit
2023. okt. 18. 16:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!