Meddig kell nyomni egy repetitiont?
Nem találom magyarul a szavakat. De eddig mindig failure-ig edzettem amikor egy rep-et csináltam.
Nem teljesen de megálltam mindig amikor már teljes technikát nem tudtam csinálni.
De utánanéztem most és azt láttam, hogy 1 vagy 2 teljes mozdulattal megkell állni a failure előtt. Igaz ez? Hogy tudom besaccolni, hogy mennyit kell csinálnom?
Bocsi hogy nem magyarosan írtam remélem érthető
A bukás azt jelenti, hogy nem tudsz több ismétlést úgy megcsinálni, hogy ne rontanál a formán. Bukás előtt 1-3 ismétléssel fejlődsz. Azelőtt csak szinten tartás történik.
Ha egy gyakorlatban a bukás könnyedén 15 ismétlés felé kerül, akkor érdemes növelni a súlyt. A legbiztonságosabb, ha kilónkként haladsz felfelé.
Ha jól csinálod, akkor 4-5 sorozatnál többet nem tudsz megcsinálni egy gyakorlatból egy edzés alkalmával.
Ez teljesen egyén- és genetika függő, nincs rá általános recept kinél hogy működik.
Ezért vannak egyénre szabott edzéstervek, és még sokszor azokon is módosítani kell menet közben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!