Miért nem tudok rendesen áll alá húzódszkodni?
Miota csinalod?
Lehet meg mindig gyenge vagy
Volt egy kihagyasom, vagyis kettő. Ahogy belegondolok, lehet hogy a lapocka vagy a váll környékén van egy merevségem. Vagyis túlzottan behúzott nyakkal csinálom...megpróbálom szalaggal vagy ilyesmi. Amúgy meg az első pár húzodzkodás jobb szokott lenni, ilyen 8-10 körül vol a legnagyobb ismétlésszámom, de csak állig húztam kb..
Köszi a válaszokat! :)
Pár hónapja a konditeremben odajött hozzám egy srác, hogy én mint erőemelő segítsek már neki valami tanáccsal, mert hogy a 100 kilós fekvenyomásnál a súlyt nem bírja megindítani a mellkasáról, de ha az edzőtársa egy kicsit belenyúl, akkor utána már kimegy, de ha nem, akkor mindig megakad az első pár centin. Én meg elmondtam neki a szomorú valóságot, hogy ha adott munkasúlyt nem tudod megindítani a kezdőpozícióból csak úgy, hogy a haverod a mozgástartomány harmadában segít, akkor igazából rohadtul közöd nincs ahhoz a munkasúlyhoz, és rohadtul nem vagy még elég erős hozzá.
Nálad is hasonló a helyzet. Nyilván lehet, hogy a vállöv vagy a lapocka mobilitásának hiánya okozza a problémádat, de ha az első néhány ismétlés megy teljes mozgástartományban, a 8. ismétlés körül meg már nem, akkor szimplán nincs még meg az az erőszint, amivel tudnál magasabb ismétlésszámmal szabályos húzódzkodásokat végrehajtani. Majd meg lesz.
ha ment 8-10 ismétlés, akkor ajánlom hogy fokozatosan növeld a súlyt.
Én úgy durván fejlődtem pár hónap alatt.
Pedig eléggé pocakos vagyok xd
Összetett, összetett. Sza mikor először belekezdtem jól ment, pullupot csináltam, 7*10-et vállszélesen, akkor a chinup még könnyebben ment erölködés nélkül,, de csak állig ment. Most megpróbálztam úgy, hogy lent van a lábam és megnéztem meddig megy fel és éreztem alsófogásba próbálom finomítani, hogy több hát kell hozzá, illetve ahogy beálltam jobban függőlegesben éreztem, mennyire kell a váll.
Azóta jött rám zsír, meg többizmomon is noveltem, sza nehezebb lettem, érezhetően nehezebben megy, de volt egy későbbi periodus, 5kg-ig növeltem a plusz súlyt, ment azzal 5-6 3-4szettben. Most látom hogy rá kell erősítenem, hogy utolérjem magam és finomítok a technikán.
De például a széleset egyáltalán nem éreztem soha, arról nem tud valaki vmit? Mitől olyan nehéz az? Negatívokat sem csináltam még azt meg kén próbálni, az biztos segítene. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!