Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Létezik olyan hogy valaki...

Létezik olyan hogy valaki jobban reagál az edzésre? Tehát kevesebb edzéstől, kevesebb súlytól jobban fejlődik?

Figyelt kérdés
Nagyon leegyszerűsítve az egyik ember heti 1x edzi mondjuk a mellizmát fele annyi súllyal, a másik ember heti 2x dupla annyival, viszont az előzőnek mégis izmosabb/jobban néz ki a mellizma?

2023. aug. 6. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
tényleg nem tudod eldönteni hogy van e ilyen dolog?olyan van hogy valaki gyorsabban tud futni mint a másik?
2023. aug. 6. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Genetika
2023. aug. 7. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát nagyon leegyszerűsítve sem úgy néz ki a dolog ebben a sportban, hogy ha te dupla annyit emelsz, akkor dupla olyan izmos leszel. Ez volumen, intenzitás, regeneráció kérdése.

De nyilván igen, vannak genetikailag erre a sportra született emberek, de ez minden sportra igaz.

Én például tudom, hogy genetikailag sosem leszek versenyző az izom tapadásaim miatt.

2023. aug. 7. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Általában a súly és az izom mennyiség összefügg, viszont fontos az is hogy hogyan végzed a gyakorlatot és milyen a testalkatod. Pl teljes mozgástartományban edzel vagy sem, vagy hogy milyen hosszúak a végtagjaid.

Pl én 195cm magas vagyok, hosszú karokkal és a teljes mozgástartományom fekve nyomásnál nagyon nagy tud lenni. Én jóval kisebb súlyt tudok megemelni mint egy barátom aki 15cm vel alacsonyabb, jóval rövidebb karokkal és vízszintig alig tud lemenni annyira kötött a mozgástartománya, viszont így nagyobb súlyokkal tud dolgozni. (Viszont ha erőkart beleveszed a képletbe akkor technikailag nem erősebb nálam)

Plusz ott van az edzésen kívüli dolgok mint pihenés, étkezés, genetika.

2023. aug. 8. 00:15
 5/7 Zizizabalo ***** válasza:
Nem a súly a lényeg a testépítésben, hanem sok egyéb. Viszont nem értem ezt az erőkaros képlet dolgot, mitől is ne lenne erősebb nálad? Kisebb ember nagyobb súlyt emel, szóval erősebb.
2023. aug. 8. 08:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk pl minden ferfi legalabb 3-4 generacio ota testepit, birkozik, eroemel, boxol stb kb egesz eletebe. Enis mar 13 eves korom ota (18eve lassan) csinalom. Versenyszeruen boxoltam, testepitettem es fekvenyomo versenyt is nyertem. Versenyek elotti felkeszulesekkel altalaba fele annyi ido alatt megvagyok mint mas. Konnyen jon fel izom, konnyen szaradok es a sulyomhoz kepest jo erobe vagyok (pl kimegy fekve a testsuly x2) Biztos h szamit, h mit kapunk az osoktol.. meg hat h mit kezdunk vele
2023. aug. 8. 12:20
 7/7 anonim válasza:

Rajtam is gyorsan fejlődik izom.

Mivel van több sérvem meg porckopásom, orvoshoz kerültem, onnan pedig gyógytornászhoz.

Hát fél év után már látható izom van a hátamon, pedig nem akartam, nő vagyok.

Hátizomerősítő gyakorlatokat csinálok, majdnem minden este de inkább 2 naponta.

Mondta a gyógytornászom is hogy szerencsés alkat vagyok.

Eszek is sok fehérjét , hogy ne legyen izomlázam, mivel nekem eleve fáj a hátam.

De persze már sokkal jobban vagyok és nem is vagyok annyira görnyedt testtartású mint voltam. Kb nulla izom volt a hátamon, sosem gondoltam volna hogy egyszer erre visz rá a kényszer.

2023. aug. 18. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!