Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miert állandóan csak a testépí...

Miert állandóan csak a testépítőknél megy a "sárdobálás", miközben alkohol - , dohányzás - , illetve drogok által "mérföldekkel" többen veszítik az életüket évente?

Figyelt kérdés

Tegnap jött a szomorú hír, hogy meghalt Joe Lindner testépítő. Ez a szomorú hír újra felerősíti a testépítőkre kivetített utálatot, gyűlöletet, irigységet.

Mikor elhuny egy testépítő, mindig mennek a bántó, gonosz, undorító szavak, hogy: "Megérdemelte, mert szétkokszolta az agyát!", "Kit érdekel? Buta gyúrós! Kokszos barom!" stb...

Azért elgondolkodtató, mert az alkohol, a dohányzás és a kábítószerek többszörösen magasabb számban okozzák emberek halálát, mint a szteroidok! Abból mégsincs ekkora cirkusz, ha egy sztár ezek miatt hal meg!

Pedig, igen hosszú a sor, amit le sem írok, hány híresség veszítette életét valamelyik káros szenvedélye által! Bon Scott, Amy Winehouse, Janis Joplin, Jimi Hendrix. Ugye, pár éve Demi Lovato is kis híján meghalt drogtúladagolás következtében!

Egyébként, egy nagy titkot elárulok nektek! Mikor a világhírű színészeknek egy filmszerep kedvéért kell rövid idő alatt komoly izomtömeget felszedniük, ők is szteroidok használatával érik ezt el!

Arról már nem is beszélve, hogy az is köztudott, hogy az élsportolók - a focistáktól kezdve az úszókon át a teniszezőkig - szintén illegális szerek által nyújtanak olyan kiemelkedő teljesítményt!

Vicces megnézni, többnyire milyen emberek szidják a testépítőket! Olyan emberek, akik maximum 1 - 2 hónapig űztek bármilyen testmozgásformát. Olyanok, akik ma már maximum a munkahelyükig mozdulnak ki meg a konyháig a jégkrémért, chipsért, csokiért! Majd visszaülnek a laptjuk elé, hogy tovább nézzék a sorozatokat meg a filmeket egész nap... Ezek az emberek valójában utálják a testüket! Ahelyett, hogy tennének azért, hogy elégedettek legyenek a testükkel, inkább - főleg a közösségi oldalakon - beszólogatnak azoknak az embereknek, akik elégedettek a testükkel!

Nem a testépítők a szánalmasak, hanem akik bántják őket!

2023. júl. 2. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

9:

Őszintén megmondom, nekem messze nem tökéletes a kinézetem, bár azért elégedett vagyok, rendszeresen sportolok, egészségesen eszek, de teljesen más sportot űzök mint a testépítők. Viszont nem ideálom a testépítő alkat, ha még jobb kinézetre irigykednék bárkire is, azok inkább valami erő-erőnlét szempontból középutat képviselő sportolók lennének. Igazából nem nagyon találja az emberek többsége irigylésre méltónak a túltolt testépítő ideált, csak sportágon belül érzitek így.

2023. júl. 2. 21:51
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
Ez mondjuk csak egy elég béna kifogáskeresés. A testépítő szintű izomzatot rengetegen abszolút nem tartják se vonzónak, se irigylésre méltónak. Épp ellenkezőleg. Sokan ezt is ugyanolyan taszítónak látják mint ha valaki kórosan elhízott, hisz mindkettő végletes, idegen az átlagembertől.
2023. júl. 2. 21:55
 13/17 anonim ***** válasza:
31%

12:

Plusz pont nem a mozgásszegény életmódot élők vitakoznak ilyen témákban, elég sok sportolónak nem tetszik, hogy sok testépítő egyeduralkodó, felsőbbrendű sportágnak állítja be a sportját, és másokról lenézően beszél. Amit egy más sportág képviselőjénél sem láttam, pl. nem láttam olyat, hogy a bringások a futókat szidnák vagy az úszók a birkózókag.

2023. júl. 2. 22:00
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

nem csak a testépítőkre megy, csak erre vagy érzékeny ezért ez jobban beleég az emlékezetedbe

kapnak a hegymászók is bőven, de pl most a titan tengeralattjáró balesetről szóló cikkek alatt is több 100 kommentelő ekézi az elhunytakat.

a többi élsportolót azért nem fikázzák a dopping miatt, mert ott nem olyan látványos a dolog mint egy 140kilós testépítő esetében.

egy laikusnak egyébként megse fordul a fejében hogy pl hosszú katinka is magába tolt 2 patikát, azt hiszik hogy ez a teljesítmény csak a sok edzés stb eredménye, mert nem látni rajta.

+egyébként a testépítő versenyeknek semmi sportértéke nincs.

mert mi történik egy testépítő versenyen?

felmegy pár faszi a szinpadra egy tangában feszítgetni meg pózolgatni.

ezen egy focin, kézilabdán, boxon stb nevelkedett ember semmi szórakoztatót nem lát ha csak nem egy olyan nő aki az extrém izmos palikra gerjed vagy egy meleg csávó.

ez gyakorlatilag egy férfi szépségverseny

egy futóversenyen meg látják magát a sportot is ahogy futnak az emberek, egy focimeccsen szintén látják focizni a játékosokat, van min izgulni, stb stb

egyébként én is ezen a véleményen vagyok.

2023. júl. 2. 23:54
 15/17 A kérdező kommentje:

11:

Megértem, ha neked nem vonzó a testépítés! Nem is kell, hogy az legyen! Az is nagyon szuper dolog, hogy rendszeresen sportolsz! Mit sportolsz egyébként?

Többen írjátok, hogy a legtöbb embernek nem vonzó a testépítő izomzata. Gondolok most a 100 plusz kilós kolosszusokra. Ezt is megértem! Civil ember számára ez már gyakran taszító! Éppen ezért ezek a hatalmas izomzatú férfiak szinte mindig testépítő nőkkel jönnek össze!

Tapasztalataim szerint, ami még vonzó az emberek számára, az a Men's Physique kategória. Ők súlyban nem nagyobbak, mint az átlagemberek, viszont szép, kidolgozott izomzatúak!

Nyilván a színpadon hatalmasnak tűnnek meg iszonyatosan izmosnak a barnító krém miatt. Ám, élőben pulóverben még nem mondanánk róluk, hogy ők milyen izmosak. Ők a tipikus "strandizomzatúak"!

Én csak táplálékkiegészítőket fogyasztok meg keményen edzem. Nekem eddig senki nem mondta, hogy sok. Sőt! Mindenki irigyelni szoktak a formámat meg dicsér! Azt szokták mondani, hogy ez pont jó!

Azzal vitatkoznék, hogy a testépítésnek nincs sportértéke! Egy profi testépítő a hét minden egyes napján fegyelmezett életet él! Grammra méri az ételeket, amiket megeszik, óráról órára be van osztva miből és mennyit eszik! Nincsenek bulik, kocsmázások, se édességek, zsíros ételek! Legalábbis a verseny előtti fél évben semmiképpen sem! Hiszen a bírák minden egyes izomrostot néznek a színpadon! Higgyétek el, hogy a szteroidok ellenére is nehéz a testépítő életforma!

2023. júl. 3. 08:17
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Azzal vitatkoznék, hogy a testépítésnek nincs sportértéke! Egy profi testépítő a hét minden egyes napján fegyelmezett életet él! Grammra méri az ételeket, amiket megeszik, óráról órára be van osztva miből és mennyit eszik! Nincsenek bulik, kocsmázások, se édességek, zsíros ételek! Legalábbis a verseny előtti fél évben semmiképpen sem! Hiszen a bírák minden egyes izomrostot néznek a színpadon! Higgyétek el, hogy a szteroidok ellenére is nehéz a testépítő életforma!

én ezt értem, de magán a versenyen nem látunk sportot.

én szivesebben nézem az edzéseiket, mint a versenyeiket.

sokat lehet tőlük tanulni az edzésről, +motiváló, de a szinpadi rész engem már nem érdekel, szerintem több sportértéke van egy edzős videójuknak mint a szinpadi feszengésnek.

2023. júl. 3. 08:54
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

14:

Persze hogy Hosszu Katinka is cuccol. Csak ugye ha valaki elkezd heti 4-5-ször hobbiból úszni, ott fel sem merül, a testépítésnél meg már totál kezdők érdeklődnek a szteroidok után.

Egyébként más sportágokban is látványos a különbség, csak a laikusok észlelik kevésbé, mert nem mond sokat ha 3 tizeddel gyorsabban futják a 100 métert, 5 perccel a maratont, pedig kiélezett elit versenyzőknél ezek nagy különbségek.

Plusz a testépítésnél a natural versenyeket leszámítva mind gyakorlatilag nyíltan kokszos verseny, addig a többi sportban elelnőrzés van, így fű alatt megy, kicselezve az ellenőrzéseket, ami nyilván kisebb hatékonyságot jelent, ha folyamatosan nyíltan mehetne a szteroid, versenyen pedig az epo, valamint nem lennének határértékek a vérösszetevőkre, hormonszintre, akkor még sokkal jobb eredmények születnének.

2023. júl. 3. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!