Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elülső vállra fölösleges...

Elülső vállra fölösleges külön előre emelésekkel edzeni?

Figyelt kérdés
Egyre többet hallom h fölösleges gyakorlat az előre emelés. Meg úgy eleve fölösleges külön az elülső deltára edzeni mert a többi izomcsoport edzésekor pl. mellnél nyomásokkor épp elég terhelést kap. Nálam eddig egy vall edzés úgy nézett ki h egy gyakorlat megy oldalsó deltára ami oldalemelés, egy hatsó vállra és egy az elülső részre ami egykezes vagy kétkezes előre emelés szokott lenni. 4. gyakorlatnak mellről nyomás két vagy egykezes sulyzokkal esetleg gepen. Na most azon gondolkodom h az elore emelést elhagyom és marad egy oldalsó, egy hatso vall gyakorlat meg a mellrol nyomas ami a teljes vállat igénybe veszi, így az elülső részt is.
2023. júl. 1. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Én nem szoktam, csak amekkora terhelés éri a fekvenyomásnál, tolódzkodásnál.
2023. júl. 1. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

Az emberek 99%-nak felesleges külön elülső vállra edzeni, sőt, még hátsó vállra is.

Konkrétan minden nyomó gyakorlatnál kap terhelést az elülső váll. A hátsó váll pedig minden evezésnél/lehúzásnál.

2023. júl. 1. 20:44
 3/4 anonim ***** válasza:
55%
Nem felesleges, csak pl. a mellről nyomás sokkal jobb gyakorlat. Ilyen "kap elég terhelést ekkor, meg akkor" dolgokat meg el kell felejteni, ilyen kizárólag itt gyakorikérdéseken létezik egyesek fejében. De ha maradsz a tervednél, akkor mellről nyomás, oldalemelés, és hátsó vállra valami, én így csinálnám. Ha nem vagy egy 100+ kilós koxos versenyző, akkor kellő intenzitással nem igaz, hogy ezzel a 3 gyakorlattal ne tudd megedzeni a válladat.
2023. júl. 1. 20:47
 4/4 anonim ***** válasza:
47%

előre emelés tényleg felesleges

de az elülső deltát nem kell hanyagolni szerintem, nyugottan mehet a mellrőlnyomás meg az oldalemelés, előre emelést viszont vedd ki.

én hátulsó deltára nem végzek izolációt, mert van 3

húzógyakorlat a programomban (lehúzás szűk fogással 3szett, lehúzás széles fogással 3szett, evezés padon fekve 1kezesekkel 3szett) ez mellé még hátulsó delta izolációt szerintem felesleges végeznem, de ha neked nincs ennyi húzásod akkor nyomasd.

2023. júl. 1. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!