Testépítőnek nevezheti magát, aki viszonylag vékony testalkatú?
Súlyzós edzést/erőedzést végzel.
Testépítő az, aki versenyez legalább amatőr szinten. :)
6#
A fogalom hogy testépítő az kb ugyanaz mint a vízvezetékszerelő,soffőr,asztalos stb.
Egy szakma, amit az illető hivatásszerűen végez, es abból keresi a jövedelmét ,a pénzét.
Ettől még szerelhetsz csapot,vezethetsz autót, és készíthetsz otthonra polcokat te magad is.
Tehát lenyegében vizet szerelgettél, asztaloskodtál és soffőrködtél,de ettől még nem lettél egyik sem!!
Testet építesz a szabadidődben.De nem vagy testépítő.
Az hogy látszik e rajtad,teljesen mellékes.
Aki először megy le testet építeni, az is test építést végez.Ez egy folyamat a nullától az xtizen évig.
Nincs kikötve hogy csak az épít testet, aki minimum 100 kiló és minimum 45 ös karja van.
Mint ahogy nem csak az a sportoló síkfutó ,aki a 100 at minimum 8mp alatt futja le,hanem azok is, akik éppenséggel most, vagy tegnap,1 hónapja kezdték ezt a sportot űzni.
Tehát az a testépítő szerinted, aki ezzel pénzt keres, jól értem? Sokan lehetnek...
Köszönöm az eddigi válaszokat.
#7 - Szerintem most tökre ellenmondtál ezzel magadnak. Ha aki gyúr, az nem testépítő, csak "testet épít szabadidejében", akkor aki hobbiból fut, az miért számít futónak, miért nem hobbiból fut?
A szakmával való összevetésed nekem ott sántít, hogy egy cukrász végzettségű ember akkor is cukrász marad, ha életében nem dolgozik a szakmájában, viszont a testépítésnél nincs ilyen "végzettségi" dolog. A sporttal való összevetés szerintem sokkal pontosabb a testépítés esetében, mivel nem kell, hogy ez legyen a pénzkereseti forrása, ha mondjuk amatőr szinten végzi valaki. (egy hobbicukrász viszont a végzettség nélkül sütögető ember, nem pedig aki úgy cukrász, hogy nem keres pénzt :) )
Szerintem a versenyzés húzza meg a határt. Ha valaki hobbi szinten versenyre jár, az amatőr testépítő, aki pénzt keres vele/IFBB Pro, az meg egyértelműen profi testépítő. Aki meg csak gyúr, meg diétázik, az erőedzést végez, aztán annyi.
Nem röhögte hülyére magát az orvos, mikor közölted vele a kőkemény 60 kilóddal, hogy te testépítő vagy?🤣🤣🤣🤣😄😄
Azért ez kemény gyerekek, micsoda elképzelések élnek a fejekben.... 60 kilós testépítő. Ennek az ellentéte a 130 kilós rövidtávfutó?😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!