Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhúzást, hogy kell elkezdeni?

Felhúzást, hogy kell elkezdeni?

Figyelt kérdés

Ott mennyit kell csinálni 3x8 - 3x12?

Súlyt,hogy kell beállítani?

2023. jún. 4. 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Powerbuilder felhúzás oktató videót nézd meg youtubeon. Súllyal fokozatosan mész fel, először rúddal, aztán amilyen szinten vagy. Kb. 60 kg-val lehet kezdeni általában férfiaknak, ott nem is olyan kicsi a tárcsa átmérő, hogy mélyről kelljen húzni, vagy alápakolni, szóval praktikus. De előtte egy 3-4 bemelegítő sorozat. Inkább 4-8 ismétlés.
2023. jún. 4. 11:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszi! Ez az alapgyakorlat melle kell meg valami hat gyakorlat vagy eleg ez?
2023. jún. 4. 11:29
 3/5 anonim ***** válasza:
A hát nagyon összetett, szerintem oda érdemes még legalább valamilyen húzódzkodás variáns vagy mellhez húzás.
2023. jún. 4. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem olyan lényeges a felosztás. Mindegy mit csinálsz mellé. Ez nem is "hátgyakorlat". Széles hátizomnak nincs nagyon mozgástartománya benne, inkább támogató szerepe van.
2023. jún. 4. 12:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Leírom, én hogyan kezdtem el, hátha tudod valamire használni. Azt hozzáteszem, hogy amikor elkezdtem csinálni, akkor persze felhúzásban kezdő voltam, de a progresszív túlterhelés elvével tisztában voltam, és nagyon régóta sportoltam (nemcsak súlyzós edzést). Viszont saját magamnak programoztam, nem volt személyi edzőm, sem társam, ezért észnél kellett lennem, hogy ne sérüljek le valami hülyeség miatt.

Az elején nem mertem magasról indítani, kerestem egy nekem kényelmes terhelést (ez volt 80 kg). Az első héten, a technikára koncentrálva húztam bele két sorozatot, mindkettőben kínosan a pontos technikára figyelve. Akkor álltam meg, amikor a technika elkezdett volna romlani. Ez így első héten 28+20 ismétlés lett (meg egy jó kis savasodás). De a lényeg, hogy a technikai gyakorlás megvolt. Következő héten ugyanezen az elven mentem 82,5 kilóra, és így tovább. Kb. négy hónap után volt az első "normális" szériázásom, ez 110 kilóval volt 4x10.

Szóval a lényege az én módszeremnek, hogy amíg nem érem el a kellő számú ismétlést a technika berögzítéséhez, addig inkább magas volumennel operálok, nehogy lesérüljek (úgy is mondhatnánk, hogy ez egyfajta blokkperiodizáció). Amikor elérek olyan súlyig, ahol már kevesebb ismétlés megy, ott is inkább megállok a technikai bukás előtt (ezt felhúzásnál hatványozottan fontosnak tartom, mert itt elég egy komolyabb hiba, és lőttek az egészséges gerincnek).

2023. jún. 4. 15:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!