Borszéki Péter (három harmad)-ról mi a véleményetek? Hiteles?
Érdemes adni a szavára?
Illetve megérné befizetni étrendre illetve edzéstervre?
Nem akarok senkit megbántani, de fel nem tudom fogni, miért fizet bárki is az ilyen Borszéki-féléknek.
Nincs különösebb problémám vele, de semmi olyat nem mond, aminek ne lehetne máshol utánaolvasni, így szerintem eléggé balek, aki tízezreket kifizet neki. Én pl sok ételre vagyok érzékeny (vérteszt mutatatta ki), borzasztóan érzékeny a gyomrom, és még így is sportos vagyok, hol felszedek pár kg-ot, aztán gyorsan leadom. Nem agysebészet a dolog, csak utána kell olvasni a dolgoknak.
Ami a hozzáállását illeti..
Számomra rohadt ellenszenves, hogy doktorként mutatkozik be, emiatt vannak kommenteálők, akik dr urazzák, ergo megtéveszti az embereket, még akkor is, ha korábban beszélt többször arról, hogy jogi egyetemet végzett.
Az is kissé meredek, hogy kijelenti magabiztosan, hogy csak annak kell gluténmentesen enni, aki érzékeny rá. Finoman fogalmazva is ez egy elég vitatott téma, annál mindenképp összetettebb, hogy csak így lazán benyögje ezt anélkül, hogy alátámasztaná.
Néhány éve meg egy csalódott ügyfele belinkelte itt, milyen étrendet küldött neki. Azon kívül, hogy totál sablonnak tűnt, mindennap zsemlét, sok zabpelyhet meg banánt írt elő, gratula annak, aki ezt pár hétnél tovább fenn tudja tartani.
Az a videó is érdekes, amiben arról beszél, hogy miket szokott enni. Egy nap alatt a Cappy-jázmin rizs-fagyasztott gyümölcs – rizskása-krumpli vmi brutális..
Az a kijelentése, hogy a krumpli azért jó, mert kevés a kalória benne, meg baromság. Pontosabban igaz, csak az a baj, hogy az emberek többsége simán betol több száz g krumplit egyszerre, ezért pont lényegtelen, hogy 100 g-jában viszonylag kevés a kalória.
11es jól összefoglalta.
Imádja amúgy Norbit fikázni a megtévesztő dolgok miatt, de azért a Dr. prefixet előszeretettel használja totál irreleváns témákban :D
Jogász bátyám sem Dr úrként mutatkozott be az edzőteremben, fogorvos rokonom sem Dr. jelzőt használ amikor elmegy fallabdázni.
Amiket mondd azok maximum a lusta kezdőknek lehetnek valamennyire hasznosak, aztán kb ennyi is a történet.
Amúgy klasszikus esete a youtube fitnesz influencer kócsnak. Normális videót már kb alig tud kipréselni magából, de az átalakulós versenyei ahol neked kell fizetni, hogy részt vehess lassan 2 havonta indulnak, van edzős appja, ad sablon étrendeket, "tudományos" edzéstervet, meg vagy 10 féle oldalon van kedvezményed az ő kódjával.
Számomra az összes magyar fitnesz youtuber borzalmasan kellemetlen már.
11
"Az is kissé meredek, hogy kijelenti magabiztosan, hogy csak annak kell gluténmentesen enni, aki érzékeny rá. Finoman fogalmazva is ez egy elég vitatott téma, annál mindenképp összetettebb, hogy csak így lazán benyögje ezt anélkül, hogy alátámasztaná."
Habár gőzöm sincs, hogy ki ez a Péter gyerek, de ebben nem mondott hülyeséget. A lakosság kb. 1%-a gluténérzékeny, nekik természetesen szigorúan be kell tartani a diétát. De akinek nincs ilyen autoimmun problémája, annak nem javasolt a GM diéta.
Mindenféle összeollózott netes cikkekből tájékozódva adja elő a szekértőt.
Ennél már csak az a gázabb, hogy ennek hitelesítése érdekében minden videóban, doktorként mutatkozik be pedig nem is orvos, hanem ügyvéd.
A 11 és 13as már kifejtette, mi a gond vele.
Nem akarok vitát indítani, de eléggé megdőlni látszik, hogy tényleg csak annak kell-e diétázni, aki bizonyítottan gluténérzékeny, tudnék mesélni az ilyen tesztek hitelességéről na mindegy.
Viszont én már alig nézem emberünk videóit, mert mintha kifogyott volna a témákról. Egyre semmitmondóbb videókat gyárt, már norbis videók sem viccesek, edzés témában meg már semmi újat nem mond.
Amikor
18
"Nem akarok vitát indítani, de eléggé megdőlni látszik, hogy tényleg csak annak kell-e diétázni, aki bizonyítottan gluténérzékeny"
Mármint miben merül ki, hogy megdőlni látszik?
"tudnék mesélni az ilyen tesztek hitelességéről na mindegy."
Milyen tesztek hitelességéről? A gluténérzékenység vizsgálata úgy néz ki, hogy előbb van egy vérvétel, amiben ha ki tudják mutatni, hogy szervezet termel ellenanyagot a búza fehérje ellen, akkor jön a gyomortükrözés, ahol megvizsgálják a bélbolyhok állapotát, és mintát is vesznek. Ha valakiben van ellenanyag, roncsolódtak a bélbolyhai, akkor gluténérzékeny.
19.
Nekem nem kell leírnod, milyen egy ilyen teszt, mert többfélén is voltam.
Egyébként a glutén- és lisztérzékenység sem pontosan ugyanaz, de ennek már semmi köze a kérdéshez.
A lényeg, hogy nálam kizárták vérteszttel a lisztérzékenységet teszttel (volt gyomortükrözés is), kijelentették, hogy nincs semmi gond, aztán az ételérzékenység teszt meg nemcsak gluténra, hanem élesztőre és durumbúzára is pozitív lett.
Az orvosok meg nem igazán tudtak mit mondani azon kívül, hogy tapasztaljam ki, meg "valószínűleg gond lehet gluténnel", tehát tényleg a diéta bizonyította be, h igen, gondja van vele a szervezetemnek.
Tehát amikor Borszéki és hasonló emberek magabiztosan kijelentik, hogy akinek pozitív a teszt, csak az diétázzon, azzal borzasztóan leegyszerűsítik a kérdést. Abban sem vagyok biztos, hogy Borszékinek meg hasonló embereknek bele kell kontárkodnia a témába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!