Nőknél mi számít jó súlynak arányaiban?
Úgy értem pl a saját testsúly felét vagy saját testsúly másfélszeresét megmozgatni. Vagy akár konkrét kg.
Ezekben a gyakorlatokban: pec deck-es tárogatás, nyakhoz húzás, bicepszezés rúddal, döntött törzsű evezés,merevlábas felhúzás, guggolás, bolgár guggolás.
Szeretnék konkrét célokat kitűzni magamnak kezdőként.
170 cm/58 kg vagyok most.
Ránéztem most erre az oldalra. Az egy ismétléses max az alapja, ami jó lesz a későbbiekben. De még nem próbáltam a maxokat,most, mondok egy példát bolgár guggolás, beírtam a jelenlegi használt súlyt 20 kg és az ismétléshez, hogy 10 mert 3×10-et csinálok...kikalkulálta ebből, hogy 26 kg az egy ismétléses maxom, ami nem igaz, mert 26 kg-val csináltam már egyszer és 7 ismétlés megy háromszor. Beírtam akkor, hogy 30 ismétlés. Ebből kikalkulálta, hogy 40 kg a maxom. Ez lehet reális. De ezzel berak középhaladó szintre ami megint lehetetlen mert 1,5 hónapja edzek.
Ti a maxotokkal nézitek vagy használjátok a kalkulátort is? Az ismétléshez normálisan 10 vagy 30 a korrekt 3×10 esetében?
Most még csak kísérletezek a súlyokkal, szériákkal és főleg arra megyek, hogy pontos legyen a kivitelezés, nehogy rosszat szokjak meg és nagy súlyoknál majd lesérüljek emiatt.
Kérdező. Van egy jó hírem számodra. A legtöbb nő punci edzést végez, felnyomja magát a futópadra, majd csinál 5 csilivili popógyakorlatot mindet bébisúllyal és aztán kis hasazás és vége a "kemény" edzésnek.
Ha te nőként normálisan akarsz edzeni, már csak jó lehet! xDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!