Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nőknél mi számít jó súlynak...

Nőknél mi számít jó súlynak arányaiban?

Figyelt kérdés

Úgy értem pl a saját testsúly felét vagy saját testsúly másfélszeresét megmozgatni. Vagy akár konkrét kg.

Ezekben a gyakorlatokban: pec deck-es tárogatás, nyakhoz húzás, bicepszezés rúddal, döntött törzsű evezés,merevlábas felhúzás, guggolás, bolgár guggolás.

Szeretnék konkrét célokat kitűzni magamnak kezdőként.

170 cm/58 kg vagyok most.

2023. ápr. 3. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Itt be tudsz állítani mindent: [link] 50% fölött már egész jó vagy szerintem.
2023. ápr. 3. 09:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért gyakorlatfüggő is. Bicepszezni soha nem fogsz a saját testsúlyoddal, guggolásban viszont azért illik idáig eljutni max egy év alatt.
2023. ápr. 3. 10:00
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
165 cm vagyok, 61 kg, szóval kicsit husibb nálad. Nálam lábtolón 130 kg a max, felúzásban 70, guggolni 40 kilóval szoktam, ott még nem próbálkoztam vele, mennyi a teteje. Fél éve edzek. De az első által linkelt oldalon szoktam én is megnézni, hogy épp milyen szinten vagyok.
2023. ápr. 3. 12:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Ránéztem most erre az oldalra. Az egy ismétléses max az alapja, ami jó lesz a későbbiekben. De még nem próbáltam a maxokat,most, mondok egy példát bolgár guggolás, beírtam a jelenlegi használt súlyt 20 kg és az ismétléshez, hogy 10 mert 3×10-et csinálok...kikalkulálta ebből, hogy 26 kg az egy ismétléses maxom, ami nem igaz, mert 26 kg-val csináltam már egyszer és 7 ismétlés megy háromszor. Beírtam akkor, hogy 30 ismétlés. Ebből kikalkulálta, hogy 40 kg a maxom. Ez lehet reális. De ezzel berak középhaladó szintre ami megint lehetetlen mert 1,5 hónapja edzek.

Ti a maxotokkal nézitek vagy használjátok a kalkulátort is? Az ismétléshez normálisan 10 vagy 30 a korrekt 3×10 esetében?

Most még csak kísérletezek a súlyokkal, szériákkal és főleg arra megyek, hogy pontos legyen a kivitelezés, nehogy rosszat szokjak meg és nagy súlyoknál majd lesérüljek emiatt.

2023. ápr. 3. 15:34
 5/8 NTBS ***** válasza:
Gyakorlatfüggő.
2023. ápr. 3. 15:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Miert szamit? Gondolom a kulso a lenyeg. Az emberek nem ugyanolyan erosek akkor se ha ugyanugy neznek ki. Am ahol edzel nincsenek csajok?
2023. ápr. 3. 22:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Nekem nem csak a külső számít. Egy pár csajt láttam, de inkább kardióznak és kis súlyokkal edzenek.
2023. ápr. 4. 07:08
 8/8 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező. Van egy jó hírem számodra. A legtöbb nő punci edzést végez, felnyomja magát a futópadra, majd csinál 5 csilivili popógyakorlatot mindet bébisúllyal és aztán kis hasazás és vége a "kemény" edzésnek.

Ha te nőként normálisan akarsz edzeni, már csak jó lehet! xDDDD

2023. ápr. 6. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!