Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez hogyan lehetséges?

Ez hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

ha teremben lábazok rendesen egy másfél órát kb semmi izomlázam nem lesz(tudom hogy ez nem fokmérője az izomnövekedésnek)

viszont ha itthon a kertben kitörésezek mondjuk vagy guggolás(nyílván itthon nincs sok súlyom tehát ezért se értem)akkor viszont másnapra mindig kemény izomlazam lesz

#izomláz edzés
2023. márc. 29. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Mert gondolom amíg a konditeremben csinálod a lábadra 4X10 ismétléseket, addig otthon a kertben a kisbaba súlyokkal csinálod az 5Xvégtelen ismétléseket, ami összességében ad egy olyan (felesleges) terhelést a szöveteidnek, hogy azok izomlázzal reagálnak. Plusz gondolom ritkán szoktál otthon kitörésezgetni, guggolgatni, a nem megszokott terhelések, munkák, mozgások pedgig könnyen okoznak izomlázat. Én simán belenyomok fekve a 130 kilóba úgy 5X5 ismétlést, hogy se a mellem, se tricepszem, se a vállam nem durran be. Bezzeg ha gyorsan letolok 40 darab fekvőtámaszt, akkor utána úgy be lesz durranva mindenem, mint az állat. Na most ez nyilván nem azért van, mert a szabad súlyos fekvőzgetés jobban fejleszti az izomtömeget, mint egy 130 kilós bench press, hanem azért, mert rohadtul nem szoktam fekvőtámaszozni, ezért a szöveteim így reagálnak az adaptáció hiányára. Ebből sok minden nem következik.
2023. márc. 29. 17:03
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a válasz eleje kicsit degradáló volt de ez is valami
2023. márc. 29. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:
25%
Nemhogy inkább a kertben segítkeznél, attól is lenne izomlázad.
2023. márc. 29. 17:19
 4/6 A kérdező kommentje:
kettő nem zárja ki egymást
2023. márc. 29. 17:32
 5/6 A kérdező kommentje:
legalábbis nálunk nem, aztán ki tudja kifélék mifélék irogatnak ide tatám
2023. márc. 29. 17:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Jobb terhelest kapott, ezert
2023. márc. 30. 03:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!