Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mire számíthatok kalóradeficit...

Mire számíthatok kalóradeficit alatt?

Figyelt kérdés

177 cm és 100-101 kg vagyok, soha nem kalóriadeficiteztem még.

Egyelőre 2500-2600 kalóriára és 150-160 g fehérjére van belőve a napi kajám.

A következő kérdéseim lennének:

Várható-e erőszintben visszaesés vagy tartható? Esetleg javítható?

Izomtömeg tartható-e deficit alatt?

2 napja deficitezek, de már most pusztulat éhes vagyok.

2023. márc. 5. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

"Várható-e erőszintben visszaesés vagy tartható? Esetleg javítható?"

Várható erőszintben visszaesés, de akár tartható is a power, sőt még akár javítható, fejleszthető is. A kalóriadeficit értelemszerűen az erősödésnek sem kedvez, de hogy te tudsz-e deficitben erősödni, az milli faktoron múlik (jelenlegi szinted, edzésprogramod, mindset, stb.).

"Izomtömeg tartható-e deficit alatt?"

Nincs fogyás izomveszteség nélkül. Ezért tartom továbbra is nevetségesnek a "szálkásítás" címkét naturál hobbigyúrósként, amikor egy tartós kalóriadeficit alatt a nehezen megszerzett izomtömeg jelentős része le tud épülni. Ezért tartom továbbra is célszerűnek, hogy szintentartó kalóriabevitel mellett kell folytatni a progresszív súlyzós edzést, és akkor jönni fog a fejlődést. Ezért nem volt az sem jó ötlet, hogy a 177 centidhez behíztál 101 kilóra, és lett rajtad legalább 20 kiló felesleg. Ebből a plusz 20 kilóból szerinted hány százalék az izomszövet?

"már most pusztulat éhes vagyok"

Sajnos nincs kalóriadeficit éhségérzet nélkül, ettől függetlenül célszer nem túlságosan drasztikusra szabni a diétás kalóriakeretet, hiszen nem csak az izomzat bánja, hanem a koplalás mind pszichésen, mind dietetikailag is problémás.

2023. márc. 5. 15:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem egyik napról a másikra lettem 100 kg. Edzettem 3 évig utána 2 évig nem, tehát 5 év alatt jött fel a +30 kg.
2023. márc. 5. 16:08
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

"Edzettem 3 évig utána 2 évig nem, tehát 5 év alatt jött fel a +30 kg"

Hát ez alapján akkor ennek a 30 kiló plusznak tulajdonképpen nulla százaléka az izomtömeg, úgyhogy a kalóriadeficit alatti izomvesztés miatt nem aggódnék a helyedben.

2023. márc. 5. 16:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem nulla az izomtömeg, de nem kívánom hosszú sorokon keresztül részletezni. Igazából zavar a belem, hogy leülök és gyűrödik, szóval inkább beáldozok némi izomtömeget.
2023. márc. 5. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:
61%

De. Ez bizony közel 0 izomtömeg.

Az első évben ha mindent tökéletesen csinálsz, akkor 5kg izom reális lehet. Utána ez körülbelül feleződik évente.

Te edzettél 3 évig, tegyük fel mindent jól csináltál. 3 év alatt 8kg izom reális lehet.

Te kihagytál 2 évet utána. 30kg plusz.

Nem nehéz összerakni innentől kezdve, hogy ez csak elhízásnak volt jó. Nehéz belátni, de ez sajnos így van.

Tanulj a hibádból, szálkásíts le egy normál testzsírszázalékra, és szintentartásnyi kalórián eddz / alacsony többlet.

2023. márc. 5. 18:59
 6/6 anonim ***** válasza:
44%

"2 napja deficitezek, de már most pusztulat éhes vagyok."

Akkor szar az étrended.

2023. márc. 5. 19:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!