Naturálban milyen combokat lehet elérni, ha csak guggolást csinálok?
Combra csak guggolást csinálok, heti 3x guggolok, egy alkalommal 5x5-öt, vagyis heti 15 sorozat guggolás megy combra. (ICF 5x5 edzéstervet követem)
Így milyen combokat lehet elérni naturálban?
Elég csak guggolni combra, csak 1 gyakorlattól lehet nagy, izmos combokat építeni?
A combodban csak 1 féle izom van?
Nekem anno azt tanították, hogy egy izomcsoportot(ami több izomból áll), 3-4 féle módon kell leedzeni.
"Így milyen combokat lehet elérni naturálban?"
Ezekre a kérdésekre hogyan lehet válaszolni? Egy ilyen kérdésre milyen konkrét választ vársz?
Olyan konkrét választ várok, hogy például elég csak a guggolás, simán ennyivel is el lehet érni izmos combokat, vagy pedig kellene más gyakorlat is, mert...
#1, nem, de a guggolás megedzi elvileg az egész alsótestet, tehát dolgozik az összes féle izom. Bicepsznek is van hosszú, meg rövid feje, mégis általában elég rá 1 gyakorlat.
"simán ennyivel is el lehet érni izmos combokat"
Akár el lehet érni. Ez millió különböző faktortól függ. A guggoláson kívül ettől független célszerű más gyakorlatokat is végezni, ha a lábaidat OPTIMÁLISAN akarod edzeni.
Illetve azért kérdeztem még, mert én úgy tudom, hogy izmot úgy lehet építeni, ha progresszíven erősödök, meg van a kellő heti volumen és az intenzitás, illetve bukás közelében edzek.
Heti 15 sorozat elvileg elegendő volumen részről. Heti 3 guggolással, nagy súllyal 5x5-öt végezve tudnék erősödni is, és az intenzitás is magas.
Nekem úgy tűnik logikusnak, hogy elég lehet simán a guggolás, és kíváncsi vagyok, hogy én tudom rosszul és esetleg van olyan szempont amit nem veszek figyelembe, ezért nem elég egyetlen egy gyakorlat, főként ezért írtam ki a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!