Ha minden gyakorlatot bukásáig csinálok, akkor arányosan fognak fejlődni az izmaim az egész testemen?
Sajnos nem vagyok egy okos ember, mondhatni debil vagyok… Nagyon bonyolultak nekem a testrészekre felosztott edzéstervek, meg hogy mit mikor kell.
Éppen elég nehéz a gyakorlatokat helyesen megtanulni…
Nagy félelmem, hogy bizonyos részeimet aránytalanul túlgyúrom a többihez képest.
És mivel önképzavarom van, meg sem tudom mondani ezt a tükörbe nézve… Ha elkezdem magam “objektíven” vizsgálni, akkor így is - úgyis elképesztő aszimmetriákat fedezek fel magamon.
Az jó megoldás, hogyha mindig minden gyakorlatot bukásáig csinálok? Akkor nagyjából mindenem egyenlő lesz, nem?
Mi lenne ha mondjuk a 2 kezes gyakorlatoknál odafigyelsz hogy egyenesen tartod a rudat? Ilyen esetekben mindig a gyengébbik oldal fog előbb bukni mint a másik.
Teljesen szimmetrikus pedig sosem lesz senki sem, mindenkinek van domináns keze és lába
Ha ennyire nem tudod megállapítani akkor 3-4 havonta beszélj egy (jó) edzővel, hogy javítsa ki a hibáid és segítsen változtatni az edzésterveden.
Attól, hogy mindent bukásig csinálsz még nem fog minden izmod azonos ütemben fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!